Arada bakiyorum da bazen cok uc noktalardan sorular soruyorlar. O kadar cok bilgi var ki dunyada her seyi sorabilirler. En basitinden gider bi kitabin yazarini sorar, fikir de yurutemezsin. Nelerin bilinmesini istiyorlar tam olarak? Nasil bir calisma yapmak lazim bu tur programlara? Oturup onemli yazarlarin tum kitaplarini ve ozetlerini ezberlemek falan mi lazim?




 

ekşideki anketleri okumakla başlanabilir, unutulmaz film sözleri, kitap sözleri gibi anketler çok şey katar insana.

trajikomix

bi sürü kitap almaya gerek yok

bilgi yarışmalarına hazırlananlar kitap
şeklinde google da arat güzel kitaplar çıkıyor

technicalte

Sunu soyleyeyim, o soruları birden fazla kişi hazırlıyor hatta birlikte de hazırlamayabiliyorlar. Çalışmak faydasıza yakın.

drip nick i zaten kullanilmakta

diger ulkelerde bir suru kazanan insan oluyor ama buyuk odulu. onlar nasil yapiyor. sans mi? hatta bi adam vardi hic joker harcamadan bitiriyordu, son soruda babasini aradi "yardima ihtiyacim yok aslinda, sadece 1 milyon dolar kazandigimi duy istedim" diyip sov yapmisti ve kazanmisti.

hololop

o kazanan tipler genellikle ego tatmini için gelen 20 yıldır bu tip yarışmalara çıkna insanlar oluyor. bir kısmı üniversitede hocalık yaparken "sikerler" diyip bırakmış, yıllardır bu tip yarışmalara katılıyor, işte riziko gibi falan.

ayrıca o kadar çok kişi kazanmıyor büyük ödülü.

sanal hayvan

çalışmak mantıksız. şöyle diyelim zaten o yarışmada insanların kariyerine ve öngörülen kültürlerine göre soru seçiyorlar yani şartlar herkes için eşit değil.
ha tabiki de merak ettiğin şeyleri okuyarak öğrenerek ilgi alanların dışında da minik araştırmalar yaparak şansını arttırabilirsin ama bu kısa sürede olabilecek bir şey değildir.
sorular homojen bir şekilde herkese aynı gelse emin olun ki ilk soruda elenen profesör, 60000 lira kazanan lise öğrencisi veya bu tip örnekler çok kısıtlı sayıda olur. zaten kim milyoner ister kültür-bilgi yarışması programı olmaktan çıktı bir show programı haline geldi. amaç yarışan kişinin bilgisini eşit şartlarda ölçmek değil. amaç yarışan kişiyi kariyerine göre başarılı veya başarısız kılarak efsane yaratmak.

gatsby

Boşuna kasmayın derim ben. Ülke olarak bizleri o kadar güzel uyutuyorlar ki, böyle hırs yapıp imkansıza yakın şeyler için zaman kaybediyoruz. Tv sektöründe çalıştım daha önce, birçok farklı programlarda. Hatta gg olabilir diye direk adres, isim vermeyeyim ama bahsi geçen yarışmanın jeneriğinde geçen bazı kurum, kuruluş, kişi, kişiler vs. ile de çalıştım. Ayarlı hepsi, kimin kazanacağı, kimin ne zaman eleneceği, kimin reyting katacağı vs. Harcayacağınız emeği kişisel gelişiminiz için harcayın, daha kolay kazanırsınız parayı.

pokepoke

kim milyoner ister'in bu kadar sevilmesinin - takip edilmesinin 1 nolu nedeni:

asla çok aşırı zor ilginç sorular sormuyorlar.

ama tatlı - basit sorular soruyorlar.

yani "anadoluda deve yavrusuna ne ad verilir".. al sana soru. prof olsan da bilemeyebilirsin.

eskiden 1 adam yarısmacı idi. solcu bıyıklı bir amca, ordudan atılmıs solculuktan zaten.

2 saat konusma yaptı. "evladıma bırakacagım en buyuk hazıne 20BİN CİLTLİK kütüphanemdir" dedi. herkes ayakta alkısladı.

belli ki adam karl max falan filan yutmuş...

neyse 1. soru:

"çayın etken maddesi nedir"

adam kafein dedi elendi, dogru yanıt tein idi.

yani zor iş.

ama şu olur:

arkadaşların dediği gibi genel kültür yarışmalarında çıkan sorulara bakın. kim milyoner olmak isterde daha önce çıkan sorulara bakın.

hatta kitapçık olarak ülkemizde de satıldı alın okuyun.

truvaiti

bit.ly

bu işte sadece ikincisi...

truvaiti
1

mobil görünümden çık