Soru gayet açık. Şimdi ben birine özel bi hediye vs. gönderirsem bunu mutlaka kargo görevlisine söylemek zorunda mıyım ? Ya da kargo firmaları güvenlik açısından bu soruyu mutlaka sormak zorunda mı ?




 

bence var.. içine bomba koyarsın, uyuşturucu koyarsın.. nereden bilecek ki adamlar.. hani en kötü elektronik cihaz var hediye fln dersin..

metox

Hemen kendini onlarin yerine koy. Tanimadigin birisi sana bir paket veriyor. Baskasina gotureceksin. Kabul eder misin? Bir kisiden belki, ya milyonlarca kisiden? Sormadan zor.

wpi

e iyide içine bomba veya uyuşturucu koyan birisi bunu açık açık söylemezki zaten.

etna

Yalan söyleyebilirsin. Ben bir kere piyasadan alınma korsan DVD gönderirken boş cd gönderiyorum değiştim mesela. birşey de olmamıştı..

ozdek

o soruyu genelde kargoyla taşınması müsait olmayan bir şey gönderiyor musun diye soruyorlar. taşınmaya engel bir şey değil demen yeterli.

eğer paketinden şüpheleniyorsa paketi açma yetkisi yok. polise haber verir ve polisin de açma yetkisi yok. önce savcıdan izin kağıdı alırlar öyle açarlar paketini.

emre unalan

@etna: adamlar açın köşesinden bakalım diyorlar bazen..

belli olur ama ne koyulduğu belki tarayıcıdan fln geçiriyorlardır (hiç sanmıyorum ama)... yinede bu kadar rahat olsaydı uyuşturucu kuryesi fln gerek kalmazdı hiç, yolla kargoyla tamam.. veya öldüreceğin adama yolla bombayı kutuyu açınca patlasın yani... vardır birşeyler kesin...

metox

Tabii ki var.
Hatta DHL gibi uluslararası kargo şirketleri içindekilere teker teker bakmadan zarf bile kabul etmiyor.
Kargo şirketlerinin taşıyabileceği ve taşıyamayacağı şeyler yasalarla ve kendi kurallarıyla belirlenmiş. Herhangi bir denetimde yasak bir gönderi taşıdıkları ortaya çıkarsa başları belaya girer.

386 dx

misalen söylüyorum yiyecek taşımaları da yasak, amma velakin siz bunu çaktırmassanız çoğu açıp bakmıyor bile.

alchoburn

sorma hakları tabi ki var.

fakat siz de söylemek istemiyorsanız büyütmeyin. sallayın bişe gitsin. çünkü açıp bakmıyorlar. sadece soruyorlar. "size ne canım, söylemek zorunda mıyım?" şeklinde triplere girerseniz kesinlikle bakarlar ya da gönderim yapmazlar.

cruor

Genelde sorarlar çünkü kırılabilecek bişeyse ona göre koşullarda kargolanır garantisi vs. yapılır. Onun dışında sen kapalı bir kutu verdiğinde adamlar yine soracaktır içinde ne olduğunu ancak, hediyelik eşya vs diye geçiştirebilirsin.

crystalsoul
1

mobil görünümden çık