sevgili duyuru sakinleri,
öncelikle cafe işletmecisi olarak sormak istediğim bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
1)artık insanlar eksisi gibi yeme içmeye para harcamıyor mu?daha fazla tasarruf etmeye çalışıyor musunuz?işlerde saçma sapan bir düşüş var
2)sodexo setcard ticket vs gibi yemek çekleri ile marketlerden temel gıda alışverişine yönleniyor musunuz?
3)öğlen yemek dışarıda yiyorsanız ve yanında bişr şey içmiyorsanız kola ice tea su vs bunun sebebi nedir acaba?

cevaplarsanız çok sevinirim

ayrıca cafe ve restaurantlardan için enteresan fikir görüş beklentiriniz varsa ve bunu da eklerseniz mükemmel olur.

 

müşteri tarafından:
1. benim gördüğüm kadarıyla kafelerde restoranlar inanılmaz bir fiyat artışı var. e hal böyle olunca ne gerek var. bir de insanlar biraz daha ev yemekleri türlerine yöneldiler artık
2. sodexho candır.
3. yine kafelerde restoranlarda meşrubatlar 3-4 katı daha pahalı oluyor. illa ki içeceksem ben su içiyorum. küçücük suya az 2-3 lira vermedik.

tabi sizin kafenizi bilmiyorum, benimkiler sadece nacizane görüşlerim

la noix

kart kullanmıyorum ama gözlemlerinden yola çıkarak:

1) tahminimce bazı işverenler öyle doyurucu bir öğün yiyecek kadar para yükletmiyorlar. aylık 200 liradan az yüklenen bir kartın sahibi ancak bir pide döner yiyebilir.

3) eğer ofislerine sipariş getirtiyorlarsa içecek almayabilirler, zira marketlerden litre litre meyvesuyu, ayran, kola alıp ciddi tasarruf ederler.

tedirginlik hucresi

karnım doymuyor lan, 1.5 porsiyon ancak kurtarıyor. O yüzden pek tercih etmiyorum.
Param bol olunca başka tabi...

arden v2

1) yerine göre değişir. tasarrufu yemek yemeyerek değilde, ucuz yerlerden yiyerek gerçekleştiriyor olabilirler.

2) geçenlerde şahit oldum, ticket üzerinden markette alışveriş yapıyordu bi eleman.

3) dışarıda yerken değilde, eve ya da işe siparişlerde içecek siparişi verilmiyorsa emin ol marketten litrelik kola falan alınıyordur.

görüş: haftasonları brunch işine gir. yemek yiyen müşterilere en azından ilk çayı sen ikram et. farkettiysen kadınlar artık altın günlerini restaurantlarda yapıyorlar, bunada yönelebilirsin. mesela geçen otobüste teyzeler konuşuyordu, gün için bi yere gitmişler 20 kişi, adamlar hiçbir ikramda bulunmamışlar. 20 kişiye 3 tabak salata vermişler ikram olarak. sence bi daha o teyzeler o mekana giderler mi? bence siksen gene gitmezler. başka bi yerdede masayı salatayla donatmışlar, teyzelerde çok memnun kalmışlar, gelecek ay gene oraya gideceklermiş. kısacası malzemeden kaçma. sen tavuğu kes, kaz zamanla gelir merak etme. çalışanlarının müşterilerle ilişkileride çok önemli. misal ben garsonluk yaparken sırf benim için gelen masalar vardı. bunun dışında masalarda salıncak istiyor artık müşteri, imkanın varsa salıncak al mekana, şimdi bide yaz geldi ya millet sallanmak ister. gene imkanın varsa açılır kapanır tavan yaptır, tavanı açınca sigaraya izin veriyorlar. daha sonra dijitürk bağlat, sırf maç izlemeye gelen müşetirler olacaktır. hele derbi maçlarında bi gecede köşeyi dönersin. internet bağlantısıda olsun, ve yaz mekanın girişine falan internet vardır diye. temizlikten bahsetmeye gerek yok zaten, oda az çok çalışanlarının üzerine düşen bi durum, o nedenle fazla boşlama çalışanları. kısacası para olsa ben sektörün anasını ağlatırımda, ancak tavsiye verebiliyoruz şimdilik:) eski çalıştığım mekana neyi yap dediysem pişman olmadı herif düşün yani.

edit: garson arıyorsan gelim.

blackmail

1) ofislere sipariş çok yaygın artık, hele ki kışın kimsenin canı çıkmak istemiyordu bile. Biz 2 gündür dışarıda yemeye heves ettik bugün dondum resmen
2) bizde kart olayı yok ama ankarada direk isim verecem bildiğiniz meşhur peynirci market var ya inanılmaz kartla alışveriş yapıyor orada insanlar. Yemek kartı alan kasada kuyruk oluyor resmen. Ben kart veren yerde çalışırken bundan 5 sene önce 180 lira yatırıyorlardı bana fazla geliyordu.
3) Kolayı hiç içmiyorum ki içersem yine arada dışarda yemekte içerim. Katkı maddesi ve şeker içeriğinden dolayı bu içecekleri tüketmiyorum.

niye ama

1) insanların alım gücünde düşüş var. sizinkinde yok mu yoksa?
2) multinet'imi izmir'de bir beyaz eşya bayisine bıraktım, buzdolabı aldım. her ay kendisi çekiyor eleman. yani marketten öte artık her şey alınabiliyor.
3) yemek fiyatları hadi neyse, onda emek var. ama sırf biri alıp masaya koydu diye markette 1 tl olan kolaya 3 tl veya 25 kuruşluk suya 1-1.5 tl vermek insanın içine oturuyor.


kısa vadede yüksek kar artık kalmadı hocam. artık para daha az kişinin elinde toplanmaya başladı. cafelerin çoğu sattıklarından en az %300 kar etmeye çalışıyor. kusura bakma ama bu köylü kurnazlığıdır. biraz ekonomiyi takip eden işletmeci (lüks yerleri kastetmiyorum) artık sürümden kazanma döneminin geldiğini anlar.

ben öğretmenim, günlük gelirim 120 tl. faturaları falan düşünce 40-50 tl kalır ki bunu götürüp 1 saatte vermem. en azından sık sk yapmam.

lancelot du lac

kendim ve çevremdekiler içiin cevaplarsam;

1) herhangi bir değişiklik yok ama diyet mevsimi başladı insanlar yediklerine daha fazla dikkat ediyorlar.
2) böyle bri alışveriş için günlük asgari 15 TL civarı ticket olması gerekir.
3) kişisel tercih olarak yemeklerin yanında içecek içmem, sonrasında kahve içerim. ancak bazı beslenme uzmanları diyet yaparken yemeğin yanında alınan sıvıların midenin asidik ortamını düşürüp sindirimi zorlaştırdığı iddiasıyla yemeklerin yanında içecek içilmemesini tavsiye ediyor. Bunun da etkisi olabilir.

Bunun dışında menü çeşitliliği, yemeklerin hafifliği, ızgaraların yanında bol salata olması ve zeytinyağlı sebze çeşitleri benim yemek yiyeceğim yerdeki tercihlerimi etkiliyor.

desidire

3) türk yeme içme mekanlarının sattıkları yiyecekten çok sudan ve koladan kâr etmeye çalışmasını çok antipatik buluyorum. hayatta gittiğim mekandan kola vs almam. iskender 13 lira olacağına 16 lira olsun ama kolayı normal fiyatından sat be arkadaşım.

i ve been mistreated
1

mobil görünümden çık