yamulmuyorsam eğer türkiye sınırları içerisinde şapka giyilmesinin kanunen zorunlu olması gibi bir durum söz konusu mudur? Atatürk inkilaplarından şapka kanununa dayanan bir gelişmeye bağlı olarak hala daha mevzuatta herkesin şapka takması zorunlu mudur? yoksa yamuldum mu ben?




 

Şapka kanununa göre zorunlu. ama şapka takmayan birini şikayet edebilmen için şapka takan bir hakim bulman gerekiyor bildiğim kadarıyla

matilda

@matilda, o kadar düz değil o işler. şapka takmak zorunlu değil, kavuk takmak yasak.

hope ender

"kafana bir şey takacaksan, şapka tak" anlamında bir kanun, "herkes şapka takmak zorundadır" anlamına gelmiyor. Böyle şeyleri dönemine göre değerlendirmek lazım. Harfte, takvimde, sosyal yaşamda genel bir değişimin yaşandığı bir dönemde istikamet göstermek için ihtiyaç duyulmuştur.

firez

şapka takmak kanunen zorunlu. ancak bazı kanunlar zamanla geçerliliğini yitirir. bunlar için yeniden düzenleme yapılması gereklidir ancak başka meselelerden dolayı bunları sıra gelmez. toplum düzeni zamanla bazı kuralları ilga eder.

başka örnek vermek gerekirse 2b arazileri olayıda böyle, orman vasfını yitirmiş araziler çoktandır kullanılıyor ama kanunen yasak. işte yeni çıkacak yasayla bu yasak ortadan kalkcak.

trajikomix
1

mobil görünümden çık