Arkadaşlar 1983 doğumluyum dün şöyle bir şey aklıma geldi. İlkokul 5. ya da ortaokul yıllarında fen bilgisi ders kitabımızda çok emin olarak hatırlıyorum ki dünyanın toz bulutlarının çarpışmasıyla meydana geldiğini anlatan bir bölüm vardı.

Benim akranlarıma soruyorum sizde böyle bir şey hatırlıyor musunuz? Eğer aynı fikirdeyseniz bir belgesel projesi için bu kitaba ulaşmam lazım. evinde eski kitapları hala duran arkadaslar varsa yardımlarını önemle rica ediyorum. Teşekkürler.


 

dünyanın değil, evrenin tamamının bu şekilde oluştuğunu açıklayan bir teori var.
(bkz: büyük patlama)

inheritance

@inheritance

Dostum bu teoriyi patlamayı biliyorum. Bunun ders kitaplarında var olup olmadığını araştırıyorum.

secretcode

yanlış hatırlıyorsun bence ya.
ben toz ve gaz bulutlarının karışmasıyla nebula oluştu ve big bang adlı patlamayla da günümüzdeki gezegenler oluştu diye biliyorum. 88 doğumluyum.

kayranin kedisi

ben biraz daha geç doğumluyum ama bu teorinin ders kitaplarında olduğunu hatırlıyorum. evrim teorisi de vardı hatta.

inheritance

@kayranin kedisi

Tamam işte bu söylediğin ders kitaplarında yer aldı mı? Bunu araştırıyorum.

secretcode

evet benim zamanımda aldı.
(hatta sınıfta "nebula" kelimesiyle dalga geçmiştik ankaralılar olarak.)

kayranin kedisi

En kesin bilgiyi Tâlim ve Terbiye Kurumu'ndan alırsın. Tüm ders kitaplarına olur veren kurumdur. Belgesel çalışması için falan deyip biraz üstelersen hangi yıllarki ders kitaplarında bunların bulunduğunu öğrenir ve hatta bizzat kitapları da edinebilirsin. Ankara'daysan, Gazi Üniversitesi'nin oralarda Tâlim - Terbiye.

AhmetVural1987

evet sizden 3 yaş büyük biri olarak ben de hatırlıyorum.
şimdi elimde dönemin ders kitapları yok ama aynı dönemin ilkokul 4-5 sınıf fen bilgisi derslerinde kullandığım yardımcı kitapta dünyanın oluşumu kısmındaki açıklamada ''........uzayda güneş sisteminin bulunduğu bölge çok sıcak bir gaz ve toz bulutuyla kaplıydı......'' Kitap Çocuklara Genel Kültür, Ülkü Tamer 1982

rn
1

mobil görünümden çık