Ideox x5'in arkasında Google logosu olmasının sebebi nedir? Tamam telefon android, ama android her telefonda google logosu yok. Nedir bu özel ilişki?




 

google, bazı üreticilerle bazı modelleri ortak geliştiriyor. htc, samsung, motorola da var mesela bunlar arasında. android'i çeşitli pazarlama stratejileri işte.

jangara

peki bunu official şekilde duyurdu mu? yani resmi bir açıklama var mı "huawei ideos x5'i ortak geliştirdik, biz istedik x5'in arkasında google logosu olmasını, şu şu konularda destek verdik huawei'ye" diye?

o logonun rsatgele, keyfî, "la huawei markası tanınmıyo google logosu koyak da boş kalmasın telefon" diye konmadıgını kanıtlamam gerek de.

hjarteblod

muhakkak duyurmuştur. şimdi ilk elden açıklama bulamadım ama şunlar sağlam kaynaklar:
www.bloomberg.com
www.pcworld.com

google donanıma karışmıyor zaten. yazılım konusunda destek veriyor. mesela default olarak android 2.2 ile piyasaya sürülen ilk telefonlar ideos serisiymiş.

logoyu kullanmaları bile başlı başına kanıt aslında. sen ürettiğin telefona izin almadan google logosu koy, sonra o telefonu bir çok kıtada ve amerika'da t-mobile gibi operatörlerle anlaşmalı sat. google adamdan saniyesinde kan alır.

jangara
1

mobil görünümden çık