öncelikle şundan emin olmak istiyorum, yurt dışında üç yıl çalışan her türk vatandaşı türkiye'de belirli bir bedel karşılığı 21 gün askerlik yapabiliyor, değil mi?

esas sorum ise şu; bulunduğum ülkede(fransa) part time olarak haftada 17 saat çalışma iznim var. diyelim ben bu şekilde iki sene çalıştım, o zaman geriye bir yılım mı kalıyor askerliği bedelli yapabilmek için, yoksa işim part time olduğu için bu şekilde iki yıl çalışmanın karşılığı bir yıla mı denk geliyor?

veya en kötüsü, part time çalışmak bu duruma dahil değil mi?

edit: soruyu sorunca aklıma geldi. alaska'da üç ay kadar çalıştım work and travel ayağına gidip. pay checklerim filan halen duruyor, hangi gün ne kadar saat çalıştığım yazılı. buradaki 3 ay da bu kural kapsamına dahil oluyor mu?

 

bildigim kadariyla part-time ne yazik ki bu duruma dahil degil. ayrintili bilgiye
www.kkk.tsk.mil.trövizBedelli/icerik.asp adresinden ulasabilirsiniz. asal'in sitesinde daha da ayrintili bilgi olmasi lazim fakat su anda siteye giremiyorum; oraya da gozatmanizda yarar var: www.asal.msb.gov.tr

diabolus79

dediğiniz siteleri an itibariyle ben de açamıyorum. ama tekrar deneyeceğim. teşekkürler.

o s c a r

ekonsolosluk.net'te şöyle yazıyor: Oturma ve/veya çalışma izinleri öğrenciliklerine bağlı olarak verilen, lisans öğrencilerine ihtiyaçtan dolayı okul yılı içinde part time, yaz aylarında ise full time çalışma imkanı verilenlerin bu çalışmaları gelir vergisine tabi olsalar bile, dövizle askerlik başvurusu sırasında dikkate alınmamaktadır.

386 dx

@386 dx

vermiş olduğunuz bilgi her şeyi açıklıyor. duymak istediğim bu değildi lakin yapacak bir şey yok. gerçi ben yüksek lisans eğitimi alıyorum ama değişen bir şey olacağını zannetmiyorum.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

o s c a r

avusutya'da öğrenci oturum izni olup part time çalışanlar eğer legal olarak bunu yapıyorlarsa (kağıtlı kürekli yani) konsolosluklarda tecil edebiliyorlar askerliklerini ve paralı yapabiliyorlar çünkü tecil sırasında çalışma iznine bakılıyor, ülkede bulunduğun vize türüne değil. burada bir çelişki var sanırım. eğer çalışma iznini alabiliyorsanız olması gerekiyor. bir de benim bahsettiğim çalışa süresi part time dan bile az gerüngfigüg gibi bir ismi var ayda maksimum 300 euro kazanabiliyorsun ve vergi olarak sağlık sigortasına 20 euro kesiliyor buna rağmen dediğim gibi oluyor. bilemedim şimdi

marmara34

hmm. valla ben de şaşırdım. dediğinize bakarsak saydırabilme durumum söz konusu o zaman. gidip nantes fahri konsolosluğuna sorayım en iyisi, zaten aklımda sormak lakin bir türlü açık bulamadım yeri.

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

o s c a r
1

mobil görünümden çık