Bu film 4:3 olarak mı çekilmiş, yoksa benim elimdeki mi 4:3?

Yani sağda solda siyah boşluklar var mı filmin orijinalinde? Eski zamanı yansıtsın diye 4:3 mü çekmişler napmışlar?


 

burada 1.37:1 diyor
www.imdb.com

sanal hayvan

ben de bunu sorucaktım altlı üstlü siyah boşluk olan filmler neden böyle? indirirken boşluksuzunu bulabilir miyiz? player'dan ayarlıyorsun ama görüntü kalitesi bozuluyor

inayet prensi

@inayet prensi

her film aynı görüntü formatında çekilmiyor.
çoğunu dediğiniz formatta bulamazsınız.
ama bir kısmı, yeniden düzenleniyor sanırım.

ayrıca atıyorum 1950'lerden önce yapılmış filmlerin hemen hepsi de 4:3 formatındadır onların da yanlarından boşlukları olur ve genellikle değiştirilemez.

sanal hayvan

neden boşluk koyuyorlar, boşluksuz olunca daha mı masraflı?

inayet prensi

@hayır masrafla ilgisi yok.

teknolojinin gelişimiyle beraber estetik standart meselesi haline geliyor.
o aşağıdan yukarıdan boşluklı olanlar daha geniş açıyı gösteriyor bu vesileyle sinemada izlerken filmin ortamına adapte olmak kolaylaşıyor falan filan.

4:3'ün yaygın olduğu dönemde teknoloji o kadar gelişmemişti.

aspect ratio diye aratırsanız biraz daha bilgi edinebilirsiniz.

göz evde izlerken televizyon vesaire, tüm ekranın dolu olmasına alıştığı için, bu bantların eksiklik olduğu hissi oluşmuş bünyede. o yüzden rahatsız oluyorsunuzdur belki. oralarının siyah olmasının yanlış bir yanı yok.

sanal hayvan

Olay boşluk değil inayet; o film kare şeklinde çekilmiş (4:3). Ama senin bilgisayarının ekranı dikdörtgen (16:9, 16:10). Yani film boşlukla beraber çekilmiyor. Senin bilgisayarın, filmin görüntüsünü sündürmemek için boşluk ekliyor filme. (Anneme de böyle anlattıydım. :)

AhmetVural1987

@mr rosebud, bendeki de öyle. 1.37:1 fotmatında çekmişler filmi. Gereksiz olmuş, ws iyiydi.

AhmetVural1987
1

mobil görünümden çık