Honda'ya geçme niyetim var lakin i shift hakkında forumlardan ve çevremden kötü yorumlar alıyorum . Vites geçişlerinde çok sarsıntı oluyormuş , sürekli arıza çıkarıyormuş vs. , bazıları da bunu kullanıcı beceriksizliği olarak görüyor. Kafamda iki adet soru var ;

1) bu araba -performans delisi olmayan biri için- alınır mı ( civic hb 1.4 sport 100 ps)
2) honda mühendisleri bu kadar sorunlu bir şanzıman dizayn eder mi ?

 

i-shift başarısız bir yarı otomatik şanzımandır. nitekim honda bu şanzımanı artık kullanmıyor. zaten vw'nin dsg'sinden sonra i-shift gibi easytronic gibi hantal yarı otomatiklerin yatacak yeri kalmadı.

sürekli sorun çıkarması konusuna yorum getiremem, ancak kullanım keyfini çok ciddi anlamda törpüleyen bi şanzımandır. sadece performans konusundan bahsetmiyorum, şehir içinde de sıkıntı yaratabiliyor hantallığı yüzünden. o yüzden otomatik şanzımanlı bir araç bakıyorsanız tam otomatik (konvansiyonel) ya da çift kavramalı yarı otomatik (dsg) şanzımanlı araçlara bakmanızı tavsiye ederim. hatta cvt de iyidir, honda'nın da kullandığı bir şanzıman türüdür.

khomaniac

i-shift vites geçişlerinde sarsıntı vardır ama sürekli arıza çıkarma gibi bi durum yok.

hafif eğimli ve yavaş akan trafikte çok kararsız kalıyor, vuruntu sarsıntı oluyor. ama akıcı trafikte bi sıkıntısını görmedim. hatta sollamalarda gaza yüklenip vites küçültmek zevkli bile oluyor. biraz alışmak lazım. ama adamlar cvt şanzımana geri döndüklerine göre kullanıcı yorumlarını baya dikkate almışlar demektir.

ama kronik arızaları olan bir şanzıman kesinlikle değildir. olsa bile 6 yıl/150.000 km garantisi var.

this is heavy
1

mobil görünümden çık