Özellikle atlı okçuları bir türlü verimli kullanamıyorum..Sağlam zırhlı piyadelere ve süvarilere karşı resmen zıçıyorlar. Birde türklerle oynamayı daha çok sevdiğim için tabir yerindeyse bu atlı okçularla oynamaya muhtacız ilk etapta şunları sormak istiyorum sevgili üstatlara:

1- Broken crescent oynuyorum fakat türkler dururken diğer devletlerle oynamak sarmıyor.. ilk etapta verilen full orduları bir türlü verimli kullanamıyorum.. Zaten paralı asker gibi bir şey bu ordular.. Sizce oyunu oynarken makinenin verdiği paralı asker emsali askerlerle mi oynanmalı yoksa bunlar terhis edilerek bakım paraları amorti edilip kalelerden yeni askerler mi çıkartılmalı ?

2- asilere ait şehirler tabir yerindeyse fütursuzca fethedilmeli mi yoksa belirli bir denge mi izlenmeli ? Dün oynadığım oyunda azla yetinip ordu basayım bana her turn 2000-5000 arası gelir yeter dedim ama bir anda genel sıralamada 8'inciliğe geriledim bu işin püf noktası nedir ?

3- Bir kaç yerde diğer devletlerle iyi diplomatik ilişkiler kurmak istiyorsanız önce onlar size saldırsın gibi bir ibare okudum.. Sizce bu ne kadar uygulanabilir ? Önce onların saldırması mı beklenmeli yoksa gerekli ordular kurulduktan sonra biz mi saldırmalıyız ? Dün 10-15 tur heriflerin saldırmasını bekledim ama ne bizans ne ermeniler saldırdı e hal böyle olunca da sıkılmaya başladım ancak bir yandan da agresif bir ülkenin sağlam diplomasi kuramayacağı gerçeği ?

4- Binaların önem derecesi ne olabilir ? Özellikle kalelerde hangi askeri binalar öncelikle kurulmalı ? Mesela ballista hiç kurmuyorum generali yavaşlatması sebebiyle kuşatmalar dışında kullanımı önem teşkil ediyor mu ? şehirlerde ilk önce ekonomiye yönelik binaları kuruyorum ama askeri binalara da önem vermeli miyim ?

5- Türklerle oynarken ideal bir ordu dizilimi diye bir şey var mı ? Mesela 2 piyade 4 okçu 6 süvari gibi ?

6- Birde şu atlı okçular en iyi nasıl kullanılır 8-9 birimlik full bir atlı ordu birliği ile savaşta başarılı olmak için nasıl bir dizilim ve kullanım uygundur ?

sorularım bunlar sevgili gıyaseddin keykavuslar.. Yardımcı olup alaka gösterirseniz şimdiden teşekkür ederim...

 

atlı okçuların skirmish modu açık olsun,düşmanı oklarken hücuma uğrarsa geriye kaçabileceği alan olsun yani arkası boş olsun,okları bitince savaşı kaybetmeyi göze alarak bütün birimlere geri çekilme emri ver.ertesi savaşta mühimmatı tam olacaktır.böyle böyle moğolları bile erite erite bitirebilirsin.bir de broken crescentte durumu bilmiyorum ama mw2'de türklerde akinjis ve turcomans birliklerini kullan bu işler için.sipahilerin zırhı olduğundan yavaş olurlar kovalayan süvarilere yakalanıp kılıçları çıkarırlar.

focke wulf

teşekkür ederim.. Peki geri çekilme derken bu sağ alttaki beyaz bayrağa tıklayarak mı ya da exit diyerek savaştan çıkarak mı oluyor ?

joehigashi

exit dersen savaşın kalanını otomatik oynatır genelde de zorluğa bağlı olarak çökerler üzerine,ünitelerin altındaki beyaz bayrakla geri çekilmelisin tek tek

focke wulf
1

mobil görünümden çık