şimdi elimde 20-30 sayfalık bir yazı var. Kağıtta. Bu yazıyı taryıcıdan tarattıktan sonra doc formatında worde aktarabilir miyim? Bunu yapan programlar var mıdır?

Harikasınız teşekkürler.


 

program değil de tarayıcının özelliği olması lazım. yani tarayıcınızda (çok emin değilim ama) text olarak tara şeklinde bir şey olması lazım. tabii yanılıyor da olabilirim. ama olmaya da bilirim. siz bi bakın, bi kurcalayın isterseniz.

yuksek gelirim

Yok mudur program gibi bir şey tarayıcıya pek müdahale edebilecek durumda değilim. Resimdeki şekilleri harf olarak tanıyacak. Mümkün müdür ki. Yine de bir bakayım tarayıcıya.

istanbul beyefendisi

abbyy fine reader

arayıp da bulamadığınız program

anonimyususer

@anonimyususer converter programları PDF den çevirmiyor mu?
taranan belge JPEG TIFF yani resim olunca onu çeviren bi program var mı?

niye ama

ya açıkçası biraz teknoloji özürlüsü olduğum için henüz pdf olarak tarayacağından bile emin değilim ve özür dileyerek @niye ama'nın sorusunu ben de tekrar edeyim :)

istanbul beyefendisi

Evet istediğiniz mümkün, bunu yapan yazılımlara OCR deniyor. İnternette aratırsanız bulabilirsiniz. Direkt yazıcıdan tararken text şeklinde de taratabiliyorsunuz ya da tarattıktan sonra imaj dosyasına da aynı işlemi yapabiliyorunuz. Düzgün bir fontta yazılmışsa ufak tefek hatalar dışında epey işe yarıyor.

johan sebastian

abbyy fine reader +1
sorunsuz çalışmıştı bende.

okumakistiyorumburadakileri

online olarak da yapabilirsiniz. abby fine reader'ın tanımlayamadığı jpg'leri bu siteden sorunsuz olarak doc formatına çevirebiliyorum.

www.onlineocr.net

solomon

abbyy fine reader

ama iyi taranması lazım. görüntü kirliyse abby ekseriyetle sıçıyor.

sir gawain
1

mobil görünümden çık