Sevgili dostlar araba kullanma hususunda ehliyetim olmasına karşın yol tecrübesi bakımından ciddi anlamda eksikliklerim var.. Hani yanaşmaktır, otobanda gişelere girmektir, parketmektir vs.. Az evvel sahibinden.com'da takılırken 12 yaşında bir clio dikkatimi çekti araba otomatik vites ve temiz gibi görünüyor. Zaten benimde istediğim manuel vites ile fazla uğraşmayıp yol tutuşuna dair olan aksaklıkları ivedilikle çözerek tecrübeyi bir an evvel elde edebilmek. Bütün bunlara istinaden:

1 - Bahsettiğim gibi 12 yaşında ve otomatik vites bir aracın ilerde çıkabilecek aksaklıkları fazla tuzlu olabilir mi ? Yani öğrenme süreci olan 2-3 senelik sürede astarından pahalıya gelebilecek arızalar çıkar mı ?

2- Otomatik vites bu süreçte manuel'e göre tavsiye edilebilecek bir kıstas mıdır ?

3- Tamam çok sorulmuştur belki ama detaylar dışında olmazsa olmaz denebilecek nelere bakmak elzemdir ? ikinci el alım satımda önemli hususlar ana hatlarıyla neler olabilir ?

4- Bir aceminin tecrübe kazanabilmesi için illaki özel ders almasına gerek var mıdır ?

 

özel ders almasına gerek vardır eğer ankara istanbul gbi büyük bi şehirde sürecekse.
kesinlikle otomatik tercih edilmemeli hem o yaştakiler çok arıza çıkarır hem de manuelle başlamak öğrenme açısından büyük avantaj sağlar.
önereceğim arabada 93-94 model efsane kasa toyota corolla.

rentts

otomatik vitese alışırsan manuele geçince çok zorlanırsın. iki yakınım otomatikte alıştıkları için şimdi manuel araç kullanamıyorlar. otomatik vites daha fazla yakar, daha masraflıdır ama pek rahattır. ikinci el araç için ben tam 4 aydır araştırıyorum burada yazılmayacak kadar çok ayrıntı varmış onu öğrendim. yedek parçası ucuz araç al çünkü vurup kıracağın neredeyse kesin. araba kullanmak bisiklete binmek gibi ne kadar çok kullanırsan o kadar hareketlerin otomatikleşir. o yüzden özel dersten ziyade şöför koltuğuna otur tenha yollardan başlayarak gez, arabayı kaldırıma yanaştır, geri git, yokuşta kaldırmaya çalış kavrama yaparak.

derindusunur

dostum ben de aynı durumdayım ama bende para olmadıgından henuz alamıyorum. bence sen bi tane 2000 model 1.4 palio al. 10bin liraya bulursun.

tamam

93-94 değil de 96-97 model corolla alırsan daha iyi olur. 93-94 olanlar genelde hidrolik direksyona sahip değil. otomatik vites alma.

özel derse de gerek yok, ne kadar ders alırsan al hiç bi zaman küçük yaştan beri arabalarla haşır neşir olan biri kadar arabana hakim olamayacaksın. onun dışında ders almak seni gereksiz kuralcı yapar başka da bi şey yapmaz.

mosakale
1

mobil görünümden çık