selamlar,

eminim çoğunuzda oluyordur bu zaman zaman. hani ayağınızın tarağına bir ağrı girer sanki, ayağı içten büzüştürür, ağrıtır çok feci. ayağınızın üstüne basıp çiğnemek istersiniz, hatta yaparsınız da geçsin diye.

işte az önce yaklaşık bir 15 dk cebelleştim bu ağrıyla. ilk defa bu kadar uzun oldu, hala da tam geçmedi. hatta öteki ayağıma sıçradı, deli gibi ağrıdı. hastaneye gitmeyi düşündüm, acaba ayaklarıma yavaştan felç mi geliyor diye düşündüm, o kadar feciydi yani.

bu durumda ne yapmak iyi gelir? tıbbi anlamda tam olarak nedir bu durum? sadee kramp mı? son zamanlarda biraz sıklaştı sanki, kıllanmaya başladım...

 

rahat olun yahu bi kramp girdi diye felçten dem vurmak niye. son dönemlerde fazlasıyla bana da kramp girmeye başlamıştı. eczaneden calcium c sandoz temin ediniz. 3-5 lira bir şey. demir ve kalsiyum eksikliğinden olabilir. calcium sandozdan sonra bir problem kalmadı bende.

hasnicktir

yorgunluk da bi etken bu krampların artmasında bi de kalsiyum ya da magnezyum eksikliği olabilir. kramp girdiğinde ayağınızın ayasını ters yönde germeniz gerekir. ayak parmaklarınız o anda kapanma eğilinde olur ama siz elinizle gererek ayak parmaklarınızı yukarı doğru çektirirseniz krampın geçmesi lazım.

minguinho
1

mobil görünümden çık