Objektifler hususunda üst düzey bir bilgim yok ancak sahibinden.com'da uygun fiyata istediğim bir objektifi buldum. Fakat bahsettiğim gibi iyi bir bilgi sahibi olmadığım ve ikinci el alışverişe fazla girmediğim için tedirginlik yaşıyorum objektifte 1300 tl civarı bir objektif hani 200-300 de değil.. Acaba nelere dikkat etmeli ? Yada satın alırken belli olmayan ancak fotoğraf bilgisayara atıldığında ortaya çıkabilecek bir arıza olabilir mi objektiflerde ?




 

merhaba,
makinenizi ve bilgisayarınızı alıp bakın. başka küf olabilir, fotoğrafı etkileyen çizik, toz vs.' ye dikkat edin. af varsa, motor sesine, halkaların tepkilerinde sıkışma veya gevşeme gibi sorunlara bakın. bukadar.
selamlar.

ohtararan

olabilir. bozulmuştur. rastgele bi yerde tamir edilmiş ardından kalibre edilmemiştir. bence en azından internetten almayın 2. el olsa bile.

ben smyrna

@ben smyrna

ustacım haklısın aslında benimde aklımdan bu geçiyor zaten ama fiyat cezbediyor.. İstediğim objektife hayyamda bu cumartesi günü 1550 tl fiyat çektiler.. Gerçeği bir satıcı 1400 tl dedi ama sanırım onunda garantisi yoktu. Ancak her şeye rağmen hayyamda fiyatlar yüksekte olsa herhalde bir aksaklık çıkması durumunda hiç tanınmadık birinden almaktansa herhangi bir arızada çözüme daha rahat ulaşabiliriz.. 200 tl daha ver kafan rahat olsun hesabı..

joehigashi
1

mobil görünümden çık