eğitim ve siyaset hakkında, daha doğrusu eğitimde bir ülkenin siyasi hedeflerinin açıkça ortaya konmasının gerekliliği hakkında birkaç cümle karalarsanız sevinirim. farklı fikirler lazım, ne düşünüyorsanız yazın gitsin. günümüzden, geçmişten örnekler serbest. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

cok duz olacak, belki tam olarak sorunuza cevap olmayacak ama;
tek diyecegim egitim objektif olmalidir. siyaset gibi, toplum gibi, ahlak gibi seylerle bulanmamalidir. Toplum odakli mi birey odakli mi derken tam olarak ne demek istediginizi anlamadim ama.. Birey aldigi egitim ile mantigi birlestirerek neyin dogru neyin yanlis oldugunu kendi cikarabilmeli ve ona göre karar vermelidir. Cagdaslik dedigin boyle bir seydi.
He, tum ulkeyi "bizim irkimiz superdir, digerleri salaktir; insan boyle boyle kaliplarda bilmemne kitabina bagli yasamalidir" gibi mal seylerle buyuturseniz Nazi Almanyasi gibi basarili(?!) isler de cikarabilirsiniz. Dogrulugundan bahsetmeye gerek yok heralde.


öğrencilere, devlet ideolojisinin, devletin o günkü siyasi hedeflerinin bildirilmesine değilde aşılanmasını, bu amaca dönük eğitim öğretim verilmesini yanlış buluyorum. öğretmek, bilgilendirmek başka, bir takım fikirleri gençlerin beynine kazımaya çalışmak başka.
bana nasıl düşüneceğimi öğretsinler ne düşündüğüme karışmasınlar...
