acuvue oasys kontakt lens kullanmaya başladım.
Bunların değişme zamanının geldiğini nasıl anlıyoruz?
Yani bana satıcı arkadaş "15 günde bir değiştir" dedi.
Ama samimi gelmedi. Değiştirmedim.
Şimdi 2 ay sonra bir tanesini yırttıım yanlışlıkla değiştirdim ama diğeri 4. ayında halen sıkıntı yok gibi.
değiştirmeli miyim?

Değiştirmezsem ne olur?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim :)

 

aylıktır lensler büyük ihtimalle. aynı lensi -yıllık değilse- 4 ay kullanmayın, yazık gözünüze. maksimum 1,5 ay gider bir lens. rahatsız etmeyebilir ama artık ilk yapısı korunamadığı için gözünüze zarar verir.

pokerface

15 günlük bir lens çeşidi duymadım ben hiç. muhtemelen aylıktır onlar. ve hakikaten en fazla 1,5 ay kullanmanı öneririm. lens'in yapısı ufak ufak bozulmaya başladığı için oksijen geçirgenliği fln değişebilir, o da göze yazık eder.

elalemin derdi

aha gecende de demistim; acuvue 2 haftalik galiba aslinda diye. Ben 1,5-2 ay arasi gidiyorum genelde.

"ACUVUE® OASYS® nasıl takılır?

ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS lensleri günlük olarak takıp çıkartın. İki haftalık değişim süresi önerilmektedir, detaylı bilgi için doktorunuza danışınız.

Alternatif olarak lenslerinizi isterseniz göz doktorunuzun önerileri doğrultusunda yedi gün/altı gece boyunca çıkarmadan takabilirsiniz."
www.acuvue.com.tr

natnan
1

mobil görünümden çık