Biri özet geçer mi? Neden karşı çıkılıyor, neyi getiriyor, neyi götürüyor? Kızların okuyamayacağı ile ilgili eleştirilerin sebebi ne?




 

hocam olayla ilgili en basit ve en mantıklı bir karşı çıkış var. şöyle diyorlar:

''8 yıllık eğitim boyunca ne öğretiyorsunuz da ezbercilikten başka, 12 yıllık eğitim fayda sağlayacak''

mantıklı değil mi sence de? önemli olan süresi değil. gayet işlevli bir eğitim programıyla 3 yılda 12 yıllık eğitim verilebilir çocuklara.

godfrey

bu özet geçilecek bir konu değil ama bilgi alabileceğiniz yazılar okuyabilirsiniz.

bu kanun teklifi metni: www2.tbmm.gov.tr
bu neden karşı çıkıldığına dair bildirge: erg.sabanciuniv.edu
bu da o karşı çıkışın gerekçeli metni: erg.sabanciuniv.edu

demcan

temel egitimi ilk 4 de veriyolar. diger dortte mesleki egitime basliyorsun yani 11 yasinlarinda. son dordu bende bilmiyorum acik ogretim felanda var.

oharro

bence de en büyük sorun ilk 4 yıldan sonra istersen açık öğretimden devam edebilirsin denmesi
bu da 4. sınıfta 10-11 yaşındaki kız babalarının "ben kızıma açık ortaokul okutacam" deyip okuldan almasına neden olabilir artık o çocuk tarlada/koca evinde veya her nerede ne kadar okur onu bilemiyoruz
mevcut sistemde okula giden kız çocuk için para ödeniyor çocuklar günün en az 6 saatini okulda geçirerek bu sömürülerden daha az etkilenme ihtimalini yaşıyor- yeni sistem bunu nasıl garanti edecek bilen yok

niye ama

devletin görevi yurttaşının diploma almasını sağlama ile sınırlı olsa sisteme karşı çıkılması anlamsız olur. Ancak devletin görevi yurttaşlarının hak ve özgürlüklerini kullanmalarının önündeki engelleri ortadan kaldırmaktır aynıastan zamanda. Yurtdışında bu sistem çok iyi işliyor diyorlar. Eyvallah, işler. Ancak yurtdışında imam nikahı yok, kuma, berdel yok, çocuk gelin diye birşey yok. 13 yaşında hastaneye hamile gelen hastayı babasının sgk'sı üzerinden tedavi eden ve hastane polisine haber vermeye gerek duymayan, aman başım ağrımasın şimdi diyen doktor yok. Çocuk işçi yurtdışında da var, ona bişey diyemem.
Zorunlu eğitim bu durumlarda kız çocuklarının biraz daha devlet gözetiminde ve korumasında olmasını sağlıyor. Kız çocuğunun sosyalleşmesine ve hak ve özgürlüklerinin bilincine varmasına ön ayak oluyor.

bitter cikolata
1

mobil görünümden çık