arkadaşlar bugün tanıtımı yapılmış galiba.sizce işin aslı ne.yorumlarını bekliyorum.

europe.nokia.com


www.youtube.com

nokia sitesinde yazan: 41 megapixel camera sensor with Nokia Pureview Pro imaging technology and Carl Zeiss optics
Fullscreen 16:9 viewfinder with easy on-screen touch controls
Xenon flash with operating range up to 3.5 m depending on conditions. Automatic fill-flash
LED for video recording
Focal length: 8.02 mm (35 mm equivalent focal length -26 mm, 16:9 / 28 mm, 4:3)
Auto focus and touch to focus
Focus modes: Hyperfocal, Macro, Infinity and Auto
Focus range: 15 cm ~ infinity
Macro focus 15-50 cm
F number/aperture: F2.4
Supported aspect ratios and resolutions True 16:9 (2 MP, 5 MP [Default], 8 MP, 41 MP) 4:3 (3 MP, 5 MP, 8 MP, 41 MP)
Three shooting modes: Auto, Scenes, Creative
Face detection software
Launch camera from lock with full press of capture key

 

hiç sanmıyorum. illa bir olayı vardır.. dünyanın parasını verip 5d mark2 kullanıyoruz, 21.8 deyiz :)

bir olayı vardır onun.

sustain

önce nikon sonra canon duyurdu yüksek megapikselli makinelerini. herhalde ikisine de selam çakmış nokia :)

manifeste

şuradaki sitede bunu detaylarını vermişler: www.n8fanclub.com

önemli kısımlar şuraları;

"Lossless zoom: 3x for stills"

"Supported aspect ratios and resolutions True 16:9 (2 MP, 5 MP [Default], 8 MP, 34 MP) 4:3 (3 MP, 5 MP, 8 MP, 38 MP)"

"Sorry, did you just say 41-megapixels?
Yes, that’s right. But this combination isn’t about shooting pictures the size of billboards! Instead, it’s about creating amazing pictures at normal, manageable sizes. There’s a combination of benefits.

The technology means that taking typically sized shots (say, 5 megapixels) the camera can use oversampling to combine up to seven pixels into one “pure” pixel, eliminating the visual noise found on other mobile phone cameras. On top of that, you can zoom in up to 3X without losing any of the details in your shot – and there’s no artificially created pixels in your picture, either.

Otherwise, you can use ‘Creative Shooting Mode’ to capture images at high resolution – 38 megapixels; then reframe, crop and zoom to find the best “picture within the picture” after the image has been shot and before saving it at convenient sizes for sharing and storage."

kısacası yazılım yardımıya imajları belli bir çözünürlüğe kadar kayıpsız olarak (görüntüler deforme olmaksızın) kaydedebileceğiniz söyleniyor. bütün numarası bu.

demcan

merhaba,
sensörünün 41 mp olduğu doğru, makinelerin sensör çözünürlükleri nihai fotoğraf çözünürlüğünü vermeyebilirler. zaten diyor ki "37 ve 34 mp" boyutunda fotoğraf veriyor. yani fiziksel olarak 41 mp var ancak bunun bir kısmı fotoğraftaki bozulmaları önlemek için kullanılıyor. bir de ifadeye dikkat edereniz 5 mp' de maksimum kumsuz görüntü diyor. bu da demek ki 5 megapikselin üzerinde kalan kısmı, fotoğraftaki kumlamayı veya bozulmayı engellemek için kullanıyor. yüksek megapiksel nihai sonuç veren makinelerin bir kısmı normal kullanıcıyı memnun eder ancak profesyonel bir kullanıcıyı memnun edemez. çünkü sensör üzerindeki pikseller sıkıştırılmıştır ve büyük ihtimal ile mor patlamalara neden olur. hatta çok kullanılan bir dslr' de aynı bu şekilde çalşıyor ancak linç edilmemek içkin marka söylemiyorum, tırstım. bazı telefon veya makineler sensörün üzerine yazılım ile piksel değerini yükseltirken, bazıları da bahsi geçen nokia gibi büyük sensörden daha net sonuç almak için küçük piksel çıkarıyorlar. bu arada 24-70 can alıcı bir zoom aralığı, lensin de iyi bir diyafram değeri var. cezbedici olabilir, özellikle karanlıkta 5 mp kullanılarak diğer telefonların ve kompakt makinelerin bir kısmının canına okur bu alet.
selamlar.

ohtararan

bu cihaz nokianın son umudu ama alet güzelmiş bee

pinch

Alttaki cevapları okuyamadım söylediler mi bilmiyorum ama olay şu
41 mp büyüklüğünde fotoğraf çekmiyor telefon. 5mp çekiyor en fazla sadece daha ayrıntılı görüntüler oluşturabiliyorsun

utkucbkc

content.usatoday.com

çıkarmış harbi. de o 42 mp de olsa 20 mp de bir fark olmaz. ha çamur gibi detaysız 5 piksel ha keskin 2 piksel.

hatta ahan da örnek fotoğraflar:
press.nokia.com

press.nokia.com

press.nokia.com

press.nokia.com

yuto
1

mobil görünümden çık