aldatma falan olayı degil kesinlikle bundan eminim hiç aklınıza bile gelmesin. bügün pes ettim bunu once güzelce bi ağlattım sonra da tek tek bu güne kadar söylediği yalanları saydırdım. neler var neler. eski sevgililerinden gelen mesajları silmeler. yolda eskilerden biriyle karşılaşmalar bana soylememeler. bunların hepsini beni sevdiği için yaptığını iddia ediyor. bugun beni bırakma diye bağdat caddesinin ortasında ayaklarıma sarıldı hüngür hüngür ağladı bağırarak ve yalvararak.
neyse yalanları sayarken bile hala birsürü şey gizledi. tek tek buldum hepsini neden söyledin diyorum benden ayrılma diye diyor. bu arada asla bağırmıyorum baskı kurmuyorum. sadece dürüst ol dürüst olduğun sürece hiçbişey yapmıycam diyorum. rahatlıyor iyice sonra yine yalan söylemeye başlıyor.
niye yapıyosun diyorum bilmiyorum diyor.
ne yapsam bilmiyorum bi çözüm bulalım burda dertleşelim konuşalım. psikolojik destek mi düşünsek
özet: aldatmayan, çok seven, ama her şeyi saklayan ve yalanlar üzerine yalanlar söyleyen sevgiliye naapmak lazım

yalanla ilişki yürümez.huylu huyundan da pek vazgeçmez.ilişkini sürdürsen bile her zaman içinde bir şüphe olacak yinemi yalan söyledi diye.yeni ilişkilere yelken açma zamanın gelmiş.


benim bir dayım var söyleyecek yalan bulamayınca doğru söylüyor, dolmuşa binice dolmuş parasını vermediği gibi dolmuşcu para isteyince 20 gönderdik üstünü vermedin daha para mı istiyorsun deyip üstüne para alır aklıma o geldi. yalan o adam için bir hayat misyonu gibi. çok iyi kalpli bir insan çok da eğlencelidir ama yalancı olduğu için bir türlü sevemedim. yani demem o ki ne yaparsan yap o yalanlardan vazgeçmeyecek ve üzülen hep sen olacaksın


kaç yaşında ?


20 yaşında


her insanın özeli vardır sevgilisiyle bile paylaşmak istemediği. onları zorla söylettirdiyseniz kimyası dağılmış olabilir kızın. bakın ne güzel siz de aldatmadığına eminsiniz. o da sizi çok seviyor belli ki. yaşayın gidin işte. ikiniz de takılmayın bunlara. sonuçta kötü bir niyeti olsa sizden saklama gereği duymaz, basar giderdi.
birbirinizi üzmeyin. ona küçük sürprizler yap.


bahsettiğiniz husus 20 yaşında bir birey için sıkıntı, destek alması için telkinlerde bulunmanızı öneririm.


yahu yaşayın gidin olur mu. karşındaki senin gözünün içine baka baka yalan soylerken nereye yaşayalım gidelim. 1 dakika önce anneannem üzerine yemin ederim bi daha yalan söylemiycem diyor. 1 dakika sonra bi daha yalan soyluyor. daha demin annanen üzerine yemin etmedin mi diyorum. ettim haklısın diyor.


bunu söylediğim için çok üzgünüm fakat kendi içinde sana olan güvensizliğinin bir yansıması olabilir. yani ileride senden ayrılabileceğinin farkında ve hayatında büyük bir yer edinmeni -ama bilinçli ama bilinçsiz- istemiyor olabilir. tabi ilişkinin süresini gidişini bilmediğim için biraz iddialı bir yorum olabilir o yüzden burada yazanları çok takma derim en iyisi sakin kafayla düşünmek.


hacı olay sürekli olmasa başa çıkılabilir ve seni sevdiği için yaptığını söyleyebilir.
bir benzeri benim başıma gelmişti. Yalandan kişilik olarak nefret eden biriyim.
benim tavsiyem hatuna "eğer beni kaybetmek istemiyorsan yalan söyleme" de. O cümleden sonra ilk yalan tespitinde ilişkiyi bitir. Bir süre ağlar, gerçekten pişman olur. Tekrar denersin hala yalan söylüyosa komple bitirirsin.


gerçekten bütün suç sende. insanların özel hayatları vardır. bu kadar kıstırmasaydın bu duruma gelmezdi ilişkiniz büyük ihtimalle. biraz rahat bırakmayı denesene kız arkadaşını. sevgililiğin amacı birbirinizle mutlu olmak değil mi. niye zora koşuyorsunuz anlamıyorum.
çok çok çok büyük ihtimalle kız senden sıkılmış. ama seviyor ve bırakamıyor. geçmiş olsun. ölü ilişki.


yok kucuk suprisler yap. yok kinder yumurta al. 20 yasinda genclik caginda cocuklar. ailesi ile konusmak gerekir eger kizimiz bunu aliskanlik haline getirdiyse o zaman sonuna kadar gider. zaten 20 yasinda bir kizin fikri ve dusuncesi bellidir. daha o 25 30 yasina gelecek ve bir seyler cozecek. kiz veya baba tarafindan gecmis olabilir genetik. ailesine bakmak gerekiyor cocuk yetistiren onlar biz buradaki kullanicilar degil.


umarım şöyle bir duyuru açmazsın
daha düne kadar ayaklarıma kapanıp ağlıyordu, birden terketti


söylediği yalanlar hep eski sevgilileri, gelen mesajlar, diğer erkeklerle ilgili ise önce bir kendine bakmak gerek, belki kıskanç biri olduğun izlenimini veriyorsundur. hele de kızacağını düşünüp siliyorsa senin davranışlarını gözden geçirmen gerekir.


bunun psikolojik bir nedeni olabilir. eğer istem dışı olduğundan (aldatma filan yok dediğinize göre) eminseniz mutlaka bir uzmana danışın. gerçekten seviyorsanız değer, belki bir çözümü vardır. baktınız gerçekten olmuyor, o zaman ayrı kalmanız daha hayırlısı elbet.


belki kız annannesini sevmiyor. bi sor bunu bence.


Kadınların, eşleri ve sevgilileri tarafından, sırf sosyal paylaşım sitesinde hesap açtığı sebebiyle öldürüldüğü bir memlekette yaşıyoruz. Kız da doğal olarak eski sevgililerinden gelen mesajları, yeni sevgilisi görmeden silmiş. Alakası bulunmasını istemediği insanlarla mecburen görüşmüş; alakası var sanılmasın diye bahsini açmamış. Bundan doğal ne olabilir?
Birini olduğu gibi kabullenip sevmek yerine; "psikolojik destek mi düşünek, bu kıza naapak la" diyeceksen, çık hayatından. Kendini, başkasının hayatını "düzenleme yetkisine sahip" bir üstünlükte görme. Zira bu dediklerinden pek ala senin de paranoya delhizlerinde dolaştığın çıkarımında bulunulabilir.


sen kızı ne kadar bunaltıp, korkutmuşsun ki kızcağız doğruları söyleyemiyor, azıcık rahat ol niye kızın cep telefonunu karıştırıp mesajlarına bakıyorsun, gestapo musun nesin hemşerim?


@birkaç yazar önce + 1
ilişkiye devam etmek istiyorsa yalan söylememesini, aksi halde ilk yalanında bitireceğini söyle. ve dediğini yap.
yalanla hiç bir çeşit ilişki yürümez.
normal şartlarda, yalan söylemek; kişinin kendine güvensizliğini gösterir.
eğer erkek kıza baskı yapıyor ya da filanca izlenimi bırakıyor olsaydı neden yalan söylediğini sorduğunda kız ona "bilmiyorum" demek yerine erkeğin kendisine yaptığı davranışları sayardı, diye düşünüyorum.
artı; ben de "o kadar yalan söylüyorsa, aldatmadığı ne malum?" diye soruyorum.
