herkese günaydın,

nedir bunların tam olarak farkları? hangisi daha avantajlı? hangisinin ne dezavantajı var? benzinli motorda düşünürsek bir şey farkeder mi?

sorma amacım da şu; sürekli uygun fiyatlı araçlarda triptronik vites görüyorum ama tam otomatik vitesler genelde bulunmuyor sanırsam ya da benim belirlediğim fiyat aralığında bulunmuyor diyelim. yarı otomatik vites nasıl oluyor onu da bilmiyorum. ama böyle triptronik bir araç alsam sıkıntı olur mu bana? kullanırken ya da uzun vadeli olarak?

şimdiden teşekkürler.

 

cok kabaca özet geçiyorum.yarı otomatikten uzak duruyoruz bu bir.tiptronik de aslında bir tam otomatik çesidi ama manuel olarak vites degiştirme imkanı sunuyor. ford'da, mazda'da olan odur. tam otomatik dediği de manuel kısmı yok. zaten tiptroniklerde de manuel kısmını pek kullanmıyoruz. ancak daga, bayıra cıkınca cok ekstrem durumlarda işe yarayabilir. mesela köyde cok yokuş ve iniş varsa manuel kullanmak daha saglıklı olur. 1 yıldır sadece 2bin rakımda bikaç kez kullandım manuelini ama kullanmasak da olur.
özet: markayla degişmekle beraber kesinlikle tam otomatik(tiptronik de buna dahil)
istersen markayı da yaz daha net bişeyler söyleyelim, cunku sahibinden'de vs. yarı otomatikleri tiptronik olarak işaretleyebiliyorlar.

amlakit

aklımda bir corsa var aslında, bir de yaris. bu ikisi arasında kaldım. corsa'nın 1.2 twinport uyarsa fiyat olarak sanki yaristen uyguna gelir gibime geliyor. ama yedek parça, servis vs konusunda sonradan pişman eder mi bilmiyorum.

loveinaflipbook

corsa otomatiğinden memnun kalan duymadım ben, otomatikte japon vazgeçilmezdir. jazz cok iyiymiş, yaris tam otom. da iyidir diye tahmin ediyorum. toyota yarı otomatiklerden yine uzak duruyoruz:) opel'de geri kaçırma problemi cok oluyor diye duymuş idim.

amlakit

@amlakit'e katılıyorum yarı otomatik konusunda. tiptronik konusunda bilgim yok. Şöyle ki full otomatik bi arabam var ve onda da manuele geçebiliyorsunuz. Yalnız bir de yarı otomatik puntomuz var ki aman aman. Vites atmıyorsunuz, debriyaja basmıyorsunuz ama vites geçişlerini kasisten geçmişçesine hissediyorsunuz. Aynısını bir de toyota yaris'de hissetmiştim.

efebb

Bende 2. el Yaris ya da suzuki alto düsünüyorum. Arkadisimin 2005 model 1000 motor otomatik bir yarisi var ve bana 70 bin km. yaptigini daha hic ariza cikarmadigini ve cok memnun oldugunu söyledi.
Arkadasimin kayinpederi oto ustasi ve tam 55 yildir bu isi yapiyor. Onun dedigi tek sey su " Japon otomobillerinden sasmayin"

Yaris ve Alto tam bir yakit cimrisi ve park sounu yasatmiyor. Bende sadece sehir icinde kullanacagim icin 1000 motor otomatik tercih edecegim. Ama ilk önce alto yu düsünecegim.

caks

Triptronik gayet başarılı.

Japon'dan şaşma diyen amca bir de Almanları görsün derim ben.
Bütçe yetersizse bence tercih fransızdan önce Japondur.
yoksa birinci segment kesinlikle Almanlarındır. Tartışmam bile.
Yaris'in tam otomatiği ya da triptroniği var mı bilmiyorum.
Ama arkadaşlar söylemiş yarı otomatiğinden uzak durmak şart. :)
Bence Polo ya da Golf ayarlayabilirseniz muhteşem olur :)

mhm

@mhm

Arkadasim 55 yillik bir ustanin inan senden daha cok tecrübesi vardir. Ve görmedigi yoktur. Ama alman arabalari da kötü degil. Alt ve orta sinif konseptinde japon dan sonra alman arabalarini tercih ederim.

Suandaki arabam fransiz mali ama fransiz arabalarindan almayacagim tek araba Citroen dir. 1998 de Citroen SX im vardi. Ömrümü yedi aq. arabasi.

Bende anlamam ama yari otomatik konusunda genel görüs genelde "uzak durun"

caks

@caks

Her görüşe saygım sonsuz ama
ben yine de giriş segmentinde Alman ekolünden yanayım.

ben aklıma gelen giriş segmenti almanları yazayım
sen japon rakiplerini yaz istersen :)
Audi A1
Audi A3
BMW 116 - 118 - 120
Mercedes A Class
Mercedes C Class
VolksWagen Polo
VolksWagen Golf
Opel Corsa
Opel Astra

Bence bu segmentin de lideri bu adamlardır. fiyat mesele değilken.
Ama performans aracı, yani yarış arabası derseniz.
hem de ekonomik olsun derseniz.
işte o zaman Japon sihiri ortaya çıkar.
küçücük motorlardan devasa beygir güçlerini alır japonlar :)

mhm

@ mhm

Cok sagol. Ama sen konuyu anlamamissin. Bizim bahsettigimiz arabalar ucuz alt ve orta gelirli insanlarin alabilecegi arabalar.

Audi, Mercedes, BMW tamam ama bu markalarin bahsettigin modelleri alt kesime hitap etmiyor. Audi A1 52 bin tl falan. Yedek parca ve servis ücretleri cok pahali.
VW biraz daha ucuz ama yine servis ve yedek parca cok pahali.
Opel hic kullanmadim hic bilgim yok. Ama bir arkadasimin 1.2 eco su vardi ve memnundu.

Benim bahsettigim arabalar normal olta gelirli insanlari binebilecegi arabalar.
Senin verdigin örnekler genelde üst kesime hitap ediyor.

Suanda 1.0 motor otomatik vites Suziki Alto 27 bin tl anahtar teslimi satis fiyati. Yaris 32 bin civarinda ama manuel vites.

caks

triptoniği onu bunu boşverinde
çift şanzumanlı otomatik vitesler var.
Oyşş vites kavramını baştan yazmışlar.

arden

@arden fiyatta ne kadar oynuyor bir de onu belirt istersen? marka? model? ben ancak 25'i biraz biraz zorlayabilirim.

loveinaflipbook

25.000 civarında en mantıklı seçenek 2009 model DSG şanzumanlı Polo olabilir.
örnek:
www.sahibinden.com
Golf'un trendline modelleri olabilir.
örnek:
www.sahibinden.com

Ben opel'de otomatik şanzumanların sorunlu olduğunu duydum ama çok güzel alternatifler bulunabilir riske girilirse.

www.sahibinden.com

ya da

www.sahibinden.com

mhm

@mhm fiyatlar fena değilmiş ama daha ufak motor olsa daha güzel olur maddi açıdan. 1.2 veya en son 1.3 üzeri pek mantıklı gelmiyor cüzdan ve incir ağacı denklemi şeysinden:)

loveinaflipbook

corsa twinport'tan uzak dur. tam otomatiğinde sorun yok.

african rain
1

mobil görünümden çık