low level format ile hard diski biçimlendirmeliyim. fakat d: de 90 gibayte.ım var onlara birşey olmasın istiyorum. low level format atarken C:yi biçimlendirip d.yi bırakma imkanım var mı?




 

niye yapmak istiyorsun böyle bişey low level format bildiğim kadarıyla bütün hard diski yapar.

saiko

bu isleri yaparken partition magic kullanin.

lostandloser

performansla ilgili sıkıntılar var bilgisayarımda. hatta birkaç kez duyuru açtım bu konu ile ilgili. en sonunda sorunumun ubuntu w7 yüklemelerinde ve sistemin yeniden kurlumunda harddiski çöplüğe çevirdiğimi ve bu şekilde düzeltebileceğimi öğrendim. hirens boot cd ile yaparsın dediler ama d.ye zeval gelmesin istiyorum.

windows üzerinde çalışan programlar varmış ama sağlam olsun diye dos ekranından yapmak daha iyidir diye düşündüm. partion magic nedir? nasıl kullanırım?

dahinnotha

hiç duymadım böyle bişey normal format iş görür aslında.

bi pc nin yazar mısn

saiko

low level ne alaka ya normal format atın bitsin. en kolay yolu windows u yeniden kuracakmış gibi setup başlatıp c yi biçimlendir demek. yeni gibi olur.
low level atacam diyebilen adamın teknik seviye itibariyle bu soruyu sormaması lazım o yüzden ne olur low level fikrinden uzak dur.

ozdek

fakat zaten 6 7 kez normal format attım, düzelmedi.

bunlar da eski duyurularım konuyla ilgili;
(git: 365574)
(git: 366137)
(git: 367887)
(git: 368864)

@saiko, çpk meraklı bir kullanıcıyım. sürekli yükleyip kurarım birşeyler. ubuntu vardı, sonra çakıştı. formatladım fakat düzelmedi. windows kurmak için önce ubuntu kurup formatlamalıydım ve öyle yaptım. bunun için harddiskin formatını değiştirdim. sonra tekrar formatladım ve w7 kurdum. ama biçimlendirme sistemi yüzünden performanslı çalışmadığını öğrendim ve low level formatlarsam düzeleceğini söyledi bilgisayar konusunda üniversitede ders veren bir arkadaşım. bunu dikkatli yapmam gerektiğini, formatlarken bilgisayarı kıpırdatmamam gerektiğini söyledi. hiren boot cd işini görür zaten birçok yazılımı içinde olan bir araç dedi. d.yi yedekliyorum şimdi komple fabrika çıkışına getireceğim.

dahinnotha

sallamış, sen de hatalar yapmışsın.

ubuntu, linux kendi dosya sistemine uygun formatlamıştır, fakat windows 7 bunu ntfs olarak tekrar formatlayabilecek bi kuruluma sahip, tekrar ubuntuyla işe girişmeye lüzum yoktu.

şimdi biçimlendirme sistemi derken ? onu anlamadım fat32 mi yapmışsın ? ntfs olarak formatlarsın tekrar onda bi sorun yok.

low level format bu gibi durumlarla çok alakasız, hatta kullanıcının girişmesine ihtiyaç duyulmayan bi iş. çok da sıradışı bi durum yapmamışsın sen.

laptop diyorsun zor ama bana donanımsal bi hataymış gibi geliyor bunlar, yoksa windows kurulumunda takılmasına sebep bişey göremiyorum, ya da takılmanın sebebi kopya cd + laptop diycem ama o da uzak bi ihtimal.

aklıma en yatan, ya ramler, ya da senin hdd. bi hddyi kontrol et derim bi sorun var büyük ihtimalle.

saiko

ubuntuyu kurarken ext3, swap falan yapmak gerekiyormuş, öyle yaptım. w7 kurarken de ntfs olarak biçimlendirdim lakin herhangi birşey olmadı.

bir hdd programıyla inceledim az önce, harddisk birden fazla şekilde bölündüğü için hangisi bilemiyorum ama ext3 formatı falan da var. ayrıca tarama yaptım current pending sector hatası verdi donanımhaberde yazılana göre bu bad sector olabilir anlamına gelen bir uyarıymış, bu durumlarda format iş görüyormuş eğer görmezse llf yapılmalıymış.

arkadaşın söylediğini tam olarak hatırlamıyorum ama normal formatın aslında tam format olmadığını, diskte birler ve sıfırların olduğunu, kurulum öncesi normal format yaparken sadece satır başındaki birleri sıfıra çevirdiğini oysaki gerçek formatta tamamının sıfır olması gerektiği gibi birşeyler anlattı. yine bu llf olaylarını araştırırken forumlarda vs arkadaşın dediğine paralel şeyler gördüm.

bu arada evet bilgisayarım çalışmaz olduğununda ben de senin gibi düşündüm ama w7 kurulumu, kurulum ekranında kalıyor ve ilerlermiyordu. defalarca denedim bunu. senin bu dediklerini zaten yaptım en sonunda alternatif bir biçim olarak önce ubuntuyu kurmayı ardında da windowsu kurmayı çare olarak gördüm ve nitekim öyle oldu. sorunun hard diskten ve bunun biçiminden kaynaklandığını ve tam anlamıyla bir formatla düzeleceğini düşünüyorum. bunu söylememin sebebi ubuntunun gayet güzel çalışması w7nin performans sıkıntısı çıkarması.

dahinnotha

ubuntu gayet güzel çalışabilir çünkü sistemin tamamına yüklenmiyor ondan olabilir.

bilgisayarım' sağ tık > manage(yönet) orda disk ile ilgili bi bölüm olacak ya da storage orda hdd nin durumunu görebilirsin ve müdahale etmek istediğin bölümleri silip yeniden formatlayabilirsin.

saiko

@saiko, sanırım düzelttim.

bad sector falan vardı harddiskte sanırım windows oraya denk gelmiş. cd.den ubuntuyu çalıştırdım ve harddiski birleştirdim. tekrar böldüm kurdum şimdi windows iyi. low level format yapacaktım ama ne denediysem hard disk bulunmadı diye hata verdi.

dahinnotha
1

mobil görünümden çık