[q]
(2) 

islamı anlamak

asli_1986 #370179
www.eksisozluk.com sozlukteki bu enrty de anlatılanlar islamla ilgili daha önce duyduğum hoşgörü, anlayış kavramlarından çok uzakta.
sadece bir hayvan ile iliskiye giren erkek yada kocasını aldatan kadın sadece bu suçları için öldürülüyor ?

(bu eylemleri meşru saydığımı düşünmeyin tabii hayvanlarla seks yapan bir kişi normal değildir hayvanlara eziyet edilmesinden hoşlanmıyorum)


hayvanlarla cinsel temas eden erkek ise;verilecek cezada üç ayrı görüş ileri sürülmektedir.
- öldürülür; bu görüş imam şafii ve imam hambeli' nin dir. onlar, bu görüşlerini şu hadise dayandırmaktadır. "mahrem ile cinsi münasebette bulunan kişiyi öldürünüz. hayvanla cinsi münasebette bulunanı da öldürünüz. (ayrıca) cinsi münasebette bulunulan hayvanı da öldürünüz."
- zina cezası uygulanır; hayvanla cinsel temasta bulunan evli ise recm, bekarsa celde cezası uygulanır. bu görüşte bazı maliki mezhebi müctehidlerine aittir.
- ağır bir tazir uygulanır; bu görüş hanefi mezhebine aittir. hanefi mücdehidler yukarıda geçen hadisin hayvanla cinsel teması helal görenleri içine alacağı görüşündedirler. bu sebepten ağır bir tazir cezanın uygulanmasına görüş birliği etmişlerdir. (tazir: cezaları kur' an-ı kerim de ve sünnet' le belirlenmemiş bulunan suçlara uygulanacak cezadır. tazir cezaları uyarı, dövme, hapis, sürgün, memuriyetten azil, para cezası veya ölüm gibi pek çok çeside ayrılır.)

 

bu aslında islamı bugünkü seküler mantıkla anlamaya çalışmaktan kaynaklanıyor bence. bize yıllarca islam'ın sadece light yüzü gösterildiği için bugünkü batı kaynaklı insan hakları paradigmasına aykırı bir şey görünce şaşırıyoruz. islamda idam da vardır, kol kesme de vardır, recm de vardır. toplum düzenini bozucu suçlar affedilmez. ama birbirine karşı merhametli olma affetme hoşgörü de vardır. bazı suçlar hoş görülmez sadece. bir müslüman olarak yazıyorum bunları.

recep tayyip baykal

kur'an hukukunda recm yoktur, zina yapanın cezası bellidir nur suresinin ilk pasajını okuyunuz. zinayla ilgili başka bir ceza öngörülmemiştir, bekar evli ayrımı da yapılmamıştır. bir de fuhuş cezası vardır, mesela eşcinsellik gibi, erkek erkeğe kadın kadına sevişmek oynaşmak gibi, onun da cezası recm değildir, kadınlara ev hapsi erkeklere toplumdan dışlanmak şeklindedir. ayetleri hatırlayamadığımdan referans veremiyorum, nisa suresinde ya da yine nur suresinde olsagerek. isterseniz bulurum. recm, sonradan fıkıhçıların islam hukukunda var kabul ettikleri birşeydir; zina cezasını düzenleyen apaçık ayetlere rağmen böyle olmuştur, artık nasıl olmuşsa..

gurabasahaf
1

mobil görünümden çık