bu aralar bana ne oluyor bilmiyorum. ilk önce göz kapağım hafif düştü. doktor bizlik bir şey yok dedi. nöroloji bölümüne yönlendirdi.

sağ kulağım için, geçen yıl kaldığım yurdun bir odasında ses problemi yaşıyordum. gittim atış talimlerinde kullanılan kulak tıkaçlarından aldım. geceleri yatmadan önce takıyordum. bir gece sanırım fazla bastırdım sabah uyandığımda biraz ağrı vardı, dersler, sınavlar derken unuttum gitti. geçen seneden beri arada bir sağ kulağım az duymaya başladı.

kulağımın içini baş parmağımın ucuyla yokluyorum. hafif oval gibi bir şey var. sanırım bu kulak zarı olsa gerek. sağ kulağımdaki, sol kulağımdakine göre biraz içeri göçmüş.

kulak deliğimin yanından parmağımla kulağımı yukarıya doğru çektirdiğimde, sol kulağıma göre sağ kulağım tıkalı oluyor.

doktora tabii ki gidecem, fakat böyle bir olay yaşamış biri varsa endişemi dindirmek istedim.

bir de sağ kulağımda algıladığım sesler boğuk gibi geliyor.

 

Ne yaptigini anlamadim ama ne yap ne et, zarina sakin dokunma. Buradan gelecek tavsiyeler de moralini bozup, keyfini kacirmamtan baska bir ise yaramaz. Doktora gorun ve teshisini burada paylasirsan eaha saglikli yanitlar alirsin. Gecmis olsun.

comptrol

kulak zarına dokunabilmek için parmağını son boğumuna kadar kulağına sokman lazım. imkansız yane.

inthechaos

zaman zaman kulak kir vs gibi doğal sebeplerle tıkanmış olabilir. Ayrıca sen sağ az duyuyor sanırsın da yapılan testlerle sol az duyuyordur. İhmal etme, üşenme doktara git

nisansayısı
1

mobil görünümden çık