Geçen sene çipli pasaport çıkarttım. Sonrasında Amerika vizesi aldım.
Sonradan, pasaportumu bulamayınca yeni bir pasaport çıkarttım ancak bu arada eski pasaportumu buldum. Eski pasaportumu iptal ettiler ama Amerika vizesi üzerinde kaldı.

Başkonsolosluk eski pasaportunuzdaki vize kalabilir, 2 pasaportla gezin diyor ancak bendeki 2 pasaport da aslında yeni pasaport.

Bu durumda herhangi bir sorun olur mu diye düşünüyorum.

 

iptal edilen pasaportunuz eski olmuş oluyo. çipli de olsa bi kere ex olmuş. yeni pasaportunuzu kullanıp eskisini vize istenildiğinde gösterirsiniz.

bipolar

Bunu emniyete sordunuz mu? Cift pasport tasima olayi ile ilgili daha kesin ve detayli bilgiyi onlardan alabilirsiniz..

toshiro

Emniyettekiler, "vizenize dokunmadan pasaportunuzu iptal edicez" dediler ve sadece ilk 2 sayfayı deldiler. Eskiden başkonsolosluğun websitesinde 2 pasaportla gezilebileceğine dair yazı vardı ama artık yok:S

lcha

Eğer istersen kişisel bilgilerin yer aldığı ilk 4-5 sayfayı delip geri veriyorlar eski pasaportu. İçindeki vizeler de geçerlilik tarihlerine kadar kullanılabiliyor.

Ocak ayında kullandım, sorun olmadı.

cakabo

Çooook teşekkürler,
şimdi TAV'ı da aradım. Sadece "sorun olmaz" cevabı aldım... :)

lcha
1

mobil görünümden çık