merhaba. bu akşam balık faciası yaşadım. anladım ki narin hayvanlar bana dayanmaz. kedileri aşırı çok severim. severim de evde beslenebilir mi? nasıl olur? öğrenci adam için pahalı olur mu?

mamaları pahalı mı? kendi mamaları ve et dışında yiyeceği ne vardır? tuvalet eğitimi satın alınan yer mi hallediyor? sonra evin ortasına işeyip, mıçmasın...

evde bakılması zor bir hayvansa hiç bulaşmayayım. sokakta bulduğumu sever, o şekilde idare ederim.

 

mamaları pahalı sayılabilir. 2 kg 50 tl civarında ve 1 ay gidiyor. Birde kum olayı var. 8 paketi 50 lira her paket bir ay gidiyor. en önemlisi veteriner masrafı. benim gittiğim veteriner kedim sokak kedisi olduğu için muayene parası falan kesinlikle almıyor. sadece aşı parasını onu bile indirimli alıyor ama bir akşam kedim çok hasta oldu ve mecbur başka bir veterinere götürdük sadece bir iğne yaptı ve 150 lira istedi. uzun uğraşlar sonucu 75 liraya kapattık. yani iyi bir veteriner bulamazsınız hiç beklenmedik masraflar çıkarabilirler.

bir de parayla almayın mümkünse. sokakta da kendi haline yaşayabilen kedileri eve almayın. benim kedim bulduğumda küçücüktü, annesi yoktu ve çocukların elinde oyuncak olmuştu. mecburiyetten aldım eve. ben eve alırım sorun olmaz ama özgürlüğünü kısıtlamamak için almak istemedim. maalesef almazsam ölürdü büyük ihtimalle.

durum bu. biraz dağınık anlattım ama tavsiye etmem. bir öğrenciyi çok sarsabilir.

fuzuli

kanka boşver evde besleyip tutsak etme kedileri. evimiz bahçeli olmasa ben de kedi beslemezdim, böyle olunca istedikleri zaman özgürce dolaşabiliyorlar.

siktir et bence hayvan alma. arada sırada apartman önündeki kedilere mama falan ver. kısırlaştıracak imkanın varsa kısırlaştır. öyle sev yani. özgürlüklerini alma derim.

kameramotor

belki muhabbet kuşu? yavru bi erkek alsanız ve ilgilenseniz konuşsa biraz bence kedimsi bir şey olabilir. zira ben de muhtemelen kedi bakamayacağım için ve böyle şeyleri deli sevdiğim için sonunda muhabbet kuşu alıcam :)

dasher

hiç de pahalı değil aslında. Sadece toplu alışveriş yapmanız gerekiyor ve sabır lazım çünkü biraz asi yaratıklar. İnsan gibi muamele edip kumunu temiz mamasınıda dolu tutunca sıkıntı yaratmaz. Ama tırnaklarını törpülemesi için bir tırmanma aparatı almak lazım yoksa koltuk moltuk ne varsa talan ediyor itler

tamer of the god
1

mobil görünümden çık