arkadaşım evimde akvaryum var sanıp, yanlış anlamasından dolayı resimlerdeki balıkları hediye getirdi. hayatımda hiç balık bakmadığım için ilk anda soğuk suyu bastık hayvanlar dondular, sonra kaynar su ile suyu ılıklaştırdım. ne kadar fayda ederse tabi. ilk anda büyük leğenin içindeydi.

daha sonra evlerde bulunan fanus genişliğinde borcamın içine koydum. suyunu da değiştirdim tabi. şimdi hayvanlar mutlu.

işin garibi aldığı yere gidip sorduğumda bu hayvanlar için motorlu akvaryum gerekir dedi. fiyatları pahalı geldi alamadım. yarın da pazar kapalıdır her yer.

allah'a emanet yaşıyor balıklar. yapabileceğim bir şey var mı? ne önerebilirsiniz?

ekleme: balıkların cinsleri nedir? isimlerini yazarsanız öğrenmiş olurum.

 

arada şu an bulundukları kaptaki suyu başka bir kapla alıp geri boşantın ki hava kabarcıkları oluşsun, oksijen oranı artsın. babam uzun süren akvaryum temizliği sırasında balıkları kovada bekletirken öyle yapardı.

letheavendangered

fakat bu balıklar bu gece de dahil 1.5 gün borcamın içinde kalacaklar. arada bir sularını değiştiririm de. inşallah bir şey olmaz.

eternal_soul

madem allaha emanet yaşıyor balıklar kızartıp yiyebilirsiniz

skywalkeremre

lepisdesti galiba bunlar (lepisdes de olabilir).

tombul kraker

akvaryumcular genelde pazar günleri kapalı olmuyor. balıklarınız lepistes (erkek) ve kılıçkuyruk (eş) 3-4 saatte bir 1-2 bardak su eksiltip taze dinlenmiş 1-2 bardak su ilave edersen sorun olmaz tabi sıcaklık 20-28 derece arasında (oda sıcaklığında) olsun.

edit; gece yatarken suyun tamamını tazele dinlenmiş suyun sıcaklığı içindeki suyla fazla değişkenlik göstermesinki şoka girmesin balıklar.

memetooo

Küçük olan balığınız lepistes. Diğerlerini üstten tam net anlayamadım ama kılıçkuyruk veya plati sanırım.

Yalnız kesinlikle borcamda filan olmaz, mümkün değil. Hava motoru olmadan çok fazla yaşayamazlar. Hemen balıklarınızı bir alışveriş merkezindeki petshoplardan birine götürün ücretsiz verin. Acele edin dükkanlar kapanmadan. Çok ciddiyim... 14-15 saatten fazla hava motorsuz yaşamaları çok çok zor. Ayrıca hayvanları buz gibi suya koyarak işkence etmişsiniz. Sabit 26 derece sıcaklıktaki suda yaşamaları gerekiyor. Lütfen birazcık vicdanınız varsa hayvanları hemen götürün, hemen...

marcelle

ilki lepistes ikincisi kılıçkuyruk olmalı - plati de olabilir. dayanıklı balıklardır. motorlu akvaryum falan iyidir ama küçük bir akvaryum, ısıtıcı, küçük bir filtre ve ufak bir hava motoru falan ile de yaşarlar.

passion rules the game

geri götürdüğüm yer kapanmış. başka bir pet shop a girdim. almak istemedi. hastalıklı olabilir dedi. neyse umarım ölmezler.

eternal_soul
1

mobil görünümden çık