muhasebeciler için giriş seviyesinde bir sorum var. şimdi benim sözleşmesiz iş yaptığım bir şirket var. 6 ay oldu borcunu vermeye niyeti yok hiç vermemeyi düşündüğü de açık. şimdi bu şirketin fatura bilgilerini alıp 6 ay önceki iş için fatura kesip adresine göndermek istiyorum. ancak bu faturayı sanırım geri tarihli kesemeyeceğim. bu durumda ne zaman mahkeme yoluyla dava açabilirim bilmiyorum. aslında kesilen fatura hangi yolla göndermeliyim bilmiyorum.(mesela iadeli taahhütlü ya da normal kargoyla mı?)
aşama aşama ne yapmam gerektiğini yazabilecek var mı?



 

bir avukata vekalet ver, bırak o halletsin, yoksa %40 kötüniyet tazminatı ödemek zorunda kalırsın.
sen fatura kesip karşı tarafa tebliğ etsen bile karşı taraf ödemek istemiyorsa o faturaya da itiraz eder, işi yaptıktan sonra 10 gün içinde (7 gün de olabilir, üşendim şimdi mevzuata bakmaya) göndermen gerekti faturayı, 6 ay önceki iş için fatura kesemezsin, kessen bile karşı taraf itiraz eder, fatura elinde patlar, boş yere %18 kdv bayılırsın.
tahsilat üzerinden %15-20 civarında ödeyerek bir avukata yaptır bu işi, yoksa hiçbir şey alamazsın ve tekrar ediyorum, %40 kötüniyet tazminatı ödemek zorunda kalırsın karşı tarafa, bunun dışında yargılama gideri ve karşı vekalet ücreti de var tabi.

de jure

Avukat ne yapabilir acaba bu konuda, ortada sahit de yok o işe dair. Artı zaten para ihtiyaç olan zamanda gelmemiş bi de alacağım paranın yüzde yirmisinden vazgeçmek istemiyorum ki. Tutacağım avukatım vekalet ücretini de karşıya yükleyemez miyim?

ilkinci

avukat zaten karşı taraftan da para alacaktır ama senden de ister (en azından ben istiyorum)
bir adam senin yerine koşturup tüm işleri yapacak, ama sen o adama hiç ödeme yapmayacaksın... zor iş, bence bulamazsın öyle avukat.
her ne kadar kendini haklı olarak görsen de aslında haksızsın, yanlış bir iş yaptın ve paranı alamayacağın bir adama veresiye mal sattın.
ve bu hatanın bedelini ödemek zorundasın nihoohahahahaha :D

geçmiş olsun

de jure

gülemedim.
" bir adam senin yerine koşturup tüm işleri yapacak, ama sen o adama hiç ödeme yapmayacaksın" bu mantıkla tabiki adam olmayız. insanın bi ayağı çukurda olmasın.

ilkinci

fatura olmaz. haklıyken haksız duruma düşersin. olayda şahit, imza, sözleşme vs. de yoksa hiç olmaz.

ne olur, nasıl olur bilmiyorum ama avukata verirsen ve kazanırsan vekalet ücretini elbette karşı tarafa yüklersin. yani avukat parasını senden alır ama icra, mahkeme işleri sonunda kazanırsan karşı taraftan kendi paran+avukat parasını da alırsın. hem de faiziyle.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık