sevgili asker kaçakları, bu sene sonunda bedelli askerlik yapmayı düşünüyorum. sanırım 6 ay sonra gibi yapılacak bedelli askerlik. bu süre zarfında yurt dışına (girit-yunanistan) iş için çıkma durumum var. zaten sürekli seyahat halindeyim yurt içinde. yani her an yolda çevrilip gbt aramasına tabi tutulabilirim, aynı geçen hafta yapıldığı gibi. şimdi normal şartlarda askerlik şubesi herşeyi hızla yerine getirirse mayıs gibi gbt'ye düşmem gerekiyor.
ancak duyduğuma göre geçen aydan itibaren 6 aylığına gbt aramaları için askerlikle ilgili arananlar gbt aramalarından çıkartılıp, arama yapıldığında alıkonulmayacakmış. böyle bir sürenin gerçekten var olup olmadığını, varsa tam olarak hangi tarihte bittiğini bilmiyorum.
konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
teşekkürler..

 

geçen ayla bir ilgisi yok, birkaç senedir bu böyle. eskiden asker kaçakları içişleri bakanlığı'na bildirilirdi, dolayısıyla ona bağlı olarak çalışan polis de kimlik soruşturması yaptığında bu bilgiyi görürdü.

şimdi ise sadece askeriye ilgileniyor bu tür vakalarla. dolayısıyla askeri inzibata ya da jandarmaya yakalanmadığınız sürece hiçbir sıkıntı olmaz kaçak durumuna düşmüş olsanız bile.

bir de kolay kolay kaçak durumuna düşülmüyor. ancak ne yazık ki o kadar araştırmama rağmen tam olarak bu işin formalitesi nedir bilmiyorum, öğrenemedim de.

demcan

Başka bilgisi olan?

ilkinci

olmaz birşey git bak işine kalktı o devirler bitti

loquacious
1

mobil görünümden çık