Basketbolda saha içi diziliş numalarını nasıl anlayabilirim. Hiç anlamadığım konu. Basketbol izlemeyi çok severim yakından da takip ederim. Ama şu oyuncunun 4 numara öbür oyuncunun 2 numara olduğu konusunu ayır edemiyorum?




 

1 numara Guard - oyun kurucu ( jason Kidd )
2 numara Shooting Guard - şutcu :) ( kobe )
3 numara Small Forward - Hucumcu ribaundcu ( hido )
4 numara Power Forward - Block + ribaund ( garnett )
5 numara Pivot. Pota altı defansı ( howard )
Vesselam.

hicunutmam

1 - oyun kurandır. pg (bkz: dimitrios diamantidis) topu getirir, ön alanda baskı yapar, setleri yönetir vs....
2 - takımın en skoreri olan, top sürme becerisi üst düzey olan, bazıları zaman zaman 1 numara da oynayan oyunculardır. kobe bryant, carmelo anthony gibi.
3- kısa forvet. hidayet türkoğlu. her şeyden biraz yapan kenar(çizgi) oyuncusudur.
4- power forward. mirsad türkcan. ribaunt canavarıdırlar, şut yönleri genelde gelişmiştir. lior eliyahu gibileri içeriden oynamayı severken, antoine walker gibileri devamlı dışarıdan oynamayı tercih eder. post up yapmayı bileni makbuldür.
5- pivot. pota altı buna emanettir. potaya en yakın olan oyuncu için iyi savunmayı iyi bilmelidir. takımdan takıma değişir bunların hücumdaki etkinlikleri. greg ostertag sadece pota altını kaplasın bir iki savunma yapsın diye yıllarca utah'ta ilk 5 başlamışken, sofoklis schortsanitis oynadığı her takımın en önemli hücum silahlarından biri olmuştur. bunların şutu olmasa da olur pota altından iyi bir bitirici olmalılar.

baldur2

1 numara point guard'dır. oyun kurucu. takımın en kısası, komutanı. rakip sahaya top taşır, basketin nasıl atılacağına karar verir. top hakimiyeti yüksektir. örn: kerem tunçeri - ender arslan.

2 numara shooting guard'dır. şutör oyun kurucu. oyun kurucudan farkı, daha çok basket atmaya yönelik oynamasıdır. örn: michael jordan.

3 numara small forward. oyun kurucular ve takımın uzunları arasında köprüdür. takımdaki kısaların ve uzunların eksikliklerini kapatmaya çalışır. dış atış kovalar, iyi şut atar. örn: hidayet türkoğlu.

1-2-3 numaralar kısa kabul edilir. oyuncu boyları 1.85 ile 2.05 arasıdır. örn: bu tip oyuncular sahada ise, takım kısaldı denir.

4 numara power forward'dır. güçlü forvet. takımda pota altına yakın oynayan uzun oyuncudur. rakip takımın uzun oyuncusunu pota altından uzaklaştırmaya çalışır, kısa takım arkadaşlarının daha rahat hücum etmesini sağlar. hücumu daha çok pota altından yapar. güçlü olmak zorundadır, mücadelecidir. örn: kerem gönlüm.

5 numara center'dır. pivot. takımın en uzunu, en yapılısı ve en kazmasıdır :] pota altında kule görevi üstlenmesi istenir. savunmada rakip takımdan kimseyi potaya yaklaştırmamak görevidir. hücumda da basket olmayan topları toplaması beklenir. gücünü kullanarak pota altında kendine yer açar. dış atışları iyi değildir. örn: mehmet okur, ömer aşık.

bir takımda en önemli oyuncu hangisi derseniz "kişisel yorumum":
1-5-2-3-4

falandankorkmamfilandankorktugumkadar
1

mobil görünümden çık