Be bu mereti* kapattım ama derdi bitmedi... Bu sefer de bilgisayarı her açtığımda kullanıcı "hesabı denetimi kapalı" diye uyarı çıkıyor, "E biliyorum, ben kapattım." diye bir seçenek de yok sürekli çıkıyor meret. Bu uyarıyı nasıl kapatacağız?




 

uyarıyı ne çıkarıyor. vista vermiyordur sanırım. eğer bendeki gibi norton veriyor ise, norton güvenlik merkezinde uac yi yoksay diye ayarlama yapmalısın

efruz

vista veriyor...
norton yok zaten, system trayde çıkıyor, hani vistanın güncelleme, güvenlik uyarılarındaki gibi kalkan işareti ile ama kırmızı kalkan içinde "x" şeklinde şimge çıkıyor, üzerinde kutucuk açılıyor "kullanıcı hesabı denetimi kapalı açmak için buraya tıklayın" gibi bir şeyler yazıyor.

late viper

güvenlik merkezine girip beni uyarma demen lazım

nuka cola

başlat-denetim masası-güvenlik merkezi

solda altta uyarma biçimleri var. ordan balon gösterme uyarma diyebilirsin

efruz

ama öyle yapınca diğer uyarılar da gidecek değil mi? Ben sadece o uyarı çıkmasın istiyorum...

late viper

bence uac o kadar dert değil. ilk başlarda sinir bozsa da alışılıyor. harici disk üzerinden yapılan işlemlerde daha çok soruyor kabul. ama güvenlik açısından gerekli. virüs senin adına istediği programı çalıştıramıyor.

efruz

Tamamdır çözüm şurada:
www.vistax64.com

@efruz
Ben de başlarda memnundum ancak, devamlı kullandığım programlarda bile sürekli sorması deli etti beni, misal izin seçeneği gibi bir şey olsa istediğim programları seçsem onlarda sormasa iyi olurdu, yoksa böyle her program açılışında tekrar tekrar izin vermek can sıkıyor...

late viper
1

mobil görünümden çık