şu fotoğrafta sağda şişeli ışıklı bölümü nasıl yapabilirim?

alçıdan mı? devreyi nasıl kuracağız?


 

tahtaya yerleştirdikten sonra ne kalıyo abi geriye. şu yılbaşı ağaçlarına takılan led'lerden alıcaksın, koyucaksın her birinin için bir tane. ya da götünü kırıp/kesip arkadan koyacaksın. sonra da duvara monte..

sonrası malum... elektrik..

bojangles

uygun boyuta ve renkte bir plaka suntalam alınır. Şişe dibi çapta kesim yapan matkap ucuyla kesim yapılır. Kesim yapılmazdan önce tabiiki kurşun kalemle markalama(işaretleme) yapılır.
Geldik cam şişelerimizin kesimine şu linkte www.kendinyapsitesi.com verildiği gibi cam şişelerimizin altını kesiyoruz.

Suntamıza, şişe dibi boyutunda kestiğimiz deliklerden şişelerimizi yerleştiriyoruz, şişelerimizi sıkıştırmak için sıcak silikon veya soğuk yapıştırıcı silikondan faydalanabiliriz.

Gelelim elektrik tesisatına

12v luk kablolu (şerit led değil) led gereken renklerde alıyoruz.
şişelerimizin dibine herbir ledi sıcak silikonla montajlıyoruz.

Ledleri beslemek için herhangi bir eski bilgisayardan söktüğümüz power supply (güç kaynağını) 200 watt lık bile olabilir, kullanabiliriz.
Power supply den harddisk cd rom veya disket sürücü besleme kablolarından sarı ve siyah kablo 12v verir. (sarı artı) (siyah eksi) kutuplardır.

Bu kabloları uygun led ışıkların uygun besleme kutuplarına bağlarız.
Yalnız power supply i bir anakarta bağlandığına dair kandırmak gerekir.
Bu işide power supply anakart 20 pinli veya 20artı4 pinli bağlantı pinlerinden yeşil kabloyu ordan herhangi bir siyah özellikle siyah diyorum yoksa proje çöpe gider , yeşil ve siyah kabloyu kısa devre yaptırmamız gerekir. Genellikle saatçi tornavida setlerinde bulunan basit cımbız ile bu olayı yapabiliriz.

böylelikle elektrik ledlere verilmiş olur.

Sunta plakamızı duvardan 5 cm yukarıda kalacak şekilde 4 köşesinden monteliyoruz.
montaj için gerekli somun ve saplama konusunda en yakındaki hırdavatçıdan fikir alabilirsiniz (bu civata ve somunlar yaklaşık olarak toplam 30 kg taşıyacak şekilde olmalıdır)

alixkandemir
1

mobil görünümden çık