Aslında pek değişik değil ama daha önce duyurularda dile getirilmemiş bir sorun bendeki sanıyorsam.. Özellikle bundan 1-2 sene öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu ancak ne zaman askere gittim geldim sabahları kaçta kalkarsam kalkayım uykuya doyamama gibi bir sorunla karşılaşıyorum.. Erken yatmak falanda kar etmiyor.. sabahları enkaz gibi oluyorum tabi bu ruh halimede yansıyor acaip bir mutsuzluk, agresiflik sanki vucudumun negatif bir enerjiyle yüklenmesi gibi vs..Acaba şahsımda ne gibi bir sorun olabilir ? Ya da güne daha enerjik başlamak için neler yapılabilir ?




 

yatmadan önce aspirin, kalkınca buz gibi duş.

insanimsi

odanın iyice havalandığında da emin ol. ufak bir odada pencereler kapalı yatıyorsan rahatsız eder.

wampex

Psikiyatriye başvurursanız midazolam türevi hafif sedatif hipnotikler uykudaki verimi arttırdığından reçete edilebilir.

hlathguth

spor yapın bol bol. kimi kanallar sabah 7-8 gibi fitness programları yayınlıyor onlara eşlik edip alışkanlık haline getirebilirsiniz.

nihilanth

yorgun uyanmanın pek çok farklı gerekçesi olabilir, yani pek çok farklı uyku bozukluğu sorunu var, ve muhtemele ngeceleri bu bozukluklar yüzünden gerçekten de dinlenemiyorsun. bir uyku merkezine gitmende büyük fayda var.

kurukafa

vereceğim bilginin doğruluğundan şüpheliyim. ama gene de izin verin saçmalayayım :)

ben de uyuma ve buna bağlı olarak uyanma problemi var. daha sonra bunu insanlarla paylaştığımda akşamları neler yediğimi sordular. tabi şu entry'i yazarken bile yanımda nutella kavanozu olduğunu belirtmeme gerek var mı bilmiyorum. kısacası bu kadar şekerli gıdaları yiyine sabah yanılmıyorsam şekerim düşmüş olarak uyanıyorum. ayrıca annem bi ara uyandğımda tansiyonumu da ölçüyordu, bayağı düşük çıkıyordu. dolayısıyla genelde kendilerini bitkin hisseden insanlara bi şeyler yemeleri önerilir. he ben uydum mu bu kurala pek tabi ki hayır. ne kahvaltı ediyorum, ne aç yatıyorum. iyiyim ama böyle, zaten hayat cin edayla çekilemeyecek denli sağlam. biraz fluluk lazım. uyku güzel örtü...

yedek ruh

istanbulda uyku merkezi diye bir yer var. tamamen uykuyla ilgili sorunlara odaklanan bir merkez. bence orayı deneyebilirsiniz, çünkü normal bir doktorun böyle bir hastalığa teşhis koyması çok kolay değil.

kahvegibi
1

mobil görünümden çık