bu sözü değerlendirdiğinizde nasıl bir sonuç ortaya koyarsınız? teşekkürler.




 

çok tembel bir adammış. açıklama yazmamış. herşeye çekebilirsin. insan hem en ibne evladı yaratık hem de en akıllısı. yani ki hiçbirşeyin ölçüsü yokmuş.

wessago

epistemolojik açıdan, "bir bilginin doğruluğunu ancak kabul görmüşlüğüyle ölçebiliriz" demektir bu. bu da şuna denk düşer, mutlak bir doğru bilgi yoktur, doğruluk değerini kabul görmüşlük belirleyeceğinden, kültürler-zamanlar arasında bilgilerin doğruluk değeri değişebilir. hatta insanlar da bir consensusa ulaşamayacağından, bilginin doğruluğu bireysel bazda belirlenir. bilgi de, insanlar tarafından ulaşılabildiği ölçüde vardır.

etik açıdan, "meşru olduğu düşünlen davranış, iyi davranıştır"ı ifade eder bu laf. yine, evrensel bir ahlak yasası yoktur, genel olarak toplumca iyiliği kabul görmüş davranışlar iyidir, diğerleri değildire yuvarlayabiliriz bunu. amaa, eğer kimse bakmazken hırsızlık yaparsan mesela, problem olmaz. kimse bilmediği için. bu açıdan ödev ahlakının tam zıddı bu.

ontolojik açıdan bir uygulamasını yapmakta zorlanıyorum ben. bilemedim.

zephyrus

Bu sözden ben dünyanın hatta dünyadaki her şeyin insana göre ve insana yetecek şekilde yaratıldığını, evrenin insan sayesinde anlam ve değer kazandığını ya da insanın merkezde olduğunu anladım.

duyond

"her şey insan içindir."

anonimyususer
1

mobil görünümden çık