[q]
(3) 

ortopedik koltuk?

dereotu #357039
arkadaşlar bilgisayar karşısında nasıl rahat ediyorsunuz? 20 dk bilg. karşısında dursam manyak belim ağrıyor. ne tip koltuk tavsiye edersiniz? nerden temin ederiz koçtaş vs..




 

benim patron koltuğum var ve gerindiğimde neredeyse dümdüz böyle yatak gibi geriye yatıyo kemiklerim kütürdüyo anca öyle rahatlıyorum.

neira

Ortopedik koltuk değil de medikalcilerden bel yastığı alabilirsin. Çok faydasını görürsün.

evergreen

Demek ki oturuşun hatalı. Oturduğun koltuk da ergonomik değil. Senin aradığın şey ergonomik koltuk. Orta pahalılıkta ergonomik koltuk tavsiye ederim. Bel yastıklı veya yastıksız. Sen kendine göre ayarla. Püf noktası şu: Bacakların yere paralel olmayacak. (Bacak=diz ile kalça arasındaki bölüm yani uyluk kemiği denen bölüm)

Dizlerin daha yukarıda kalçan daha aşağıda olacak, aynı seviyede olmayacaklar. Yaslandığında da koltuk bir miktar (tamamen değil) geriye doğru kaykılacak. Belinde de destek olacak.

Yani sana şu pozisyonu sağlayabilecek bir koltuk olması lâzım:

www.visiondecor.net

90 derece ile değil, geriye doğru kaykılmış olarak oturacaksın. Ama kıçın, koltuğun sırt kısmına tam dayanacak. Koltukta kıçın ileri kaykılmış olmayacak. Kıçın koltuğun arkalığına tam temas edecek.

compadrito
1

mobil görünümden çık