Ne saçma başlık oldu.

Şöyle ki; annemin eski bir laptopu var. Dünyanın en yavaş bilgisayarlarından biri olsa da yenisini almaya gerek duymuyor. Tüm yaptığı Facebook'a girmek, haber sitelerini takip etmek, arama tarama araştırma vs yapmak. Ötesinde bir şeye ihtiyacı yok.

Bilgisayarı biraz temizleyip hızlandırmak için antivirüs ve trojan programlarını kurmuştum. İşe de yaradı fakat zırt pırt açılıyorlar diye annem pek istemedi. Şimdi öyle bir program olmalı ki şipşak kurup, taramaları yaptırıp hemen silmeliyim. Bilgisayarı biraz da olsa kendine getirmeli, ardından da iz bırakmadan kaybolmalı. Hangi program?

 

Comodo Cleaning Essentials

hjarteblod

microsoft security essentials. sürekli de kalabilir aslında. hissetmez kolay kolay.

sutlu nescafe

(git: www.softpedia.com)

farnerud

öyle değil de Deep Freeze kullanın

f2dx

microsoft security essentials +1

ben anne bilgisayarinda yapilanin haricinde milyonlarca sey daha yapiyorum, yeri geldigi zaman c/c++ da kod dahi yaziyorum. ancak girdigim siteler virus trojan worm vs. bulastiracak sitelerden degil. yas 3o oldu, girdigim 5-1o site var "anneler gibi"... ve "win7, 64bit, english" ile beraber microsoft security essentials kullaniyorum. ekrana zirt pirt cikmaz, insani taciz etmez, bilgisayari virusten daha cok yavaslatan antivirus programlarindan degildir. ve annenin gereksinimleri olan ""anne tarzi"" facebook, haber siteleri, arama tarama vs. islerinde de bilgisayari rahatlatir, ayrica virus bulasacak malum sacma siteleri de kontrol eder rahatca.

serkanserkan

combofix yüklemene bile gerek yok harika program.

ozdemirac7

malwarebytes anti-malware yükle bence. arada anneni görmeye gittiğinde taratırsın. normal virüs taramasını açma, kalsın. o tüm virüsü siler süpürür. program koruma yapmadığı içinde annen rahatsız olmaz.

repins
1

mobil görünümden çık