aşağıda görünce aklıma geldi..
gereksiz yere uzatıyorum soruyu, özeti: "nasılsın sorusuna alternatif cevaplar nelerdir?"

öyle pek fazla samimiyetinin, kendisi hakkında fazla bilginizin ve birlikte çok sohbetinizin olmadığı ancak selam alıp-verdiğiniz insanların nasılsın sorusuna nasıl karşılık veriyorsunuz?

sözlükte başlığı vardı sanırım da, duyuru ahalisinden de duymak istedim.
artık "iyidir" mide bulandırıcı geliyor, ya da abartmazsak, hiç samimi gelmiyor. karşındaki iyi, kafadar, hoş vs birisi olsa da bu iyidir cevabı bozuyor. bence. samimi olmak için direk içimden geçenleri söylüyorum: "ya bu ibne hoca yine kayacak sınavda, götüm çıktı çalışmaktan, sen nasılsın?"

olgun abi-ablalarımız, yaşlılar nasılsınız sorusuna genelde "iyilik, sağlık, iyiyim" vs durumu belirtmeden direk teşekkür ediyorlar sorduğu için. böyle bir gözlemim oldu. biz de genç nesil olarak böyle mi cevap versek? napsak, ne etsek?

hatta orta samimi (orta samimi ne lan? neyse, anladınız onu) olduğum kimselere tek tek anlattım, bi işin varsa bana naber, nasılsın sorusu ile başlama konuşmaya diye.

not: liseli değilim

 

ben cevap vermeden geçiyorum ve cevap vermediğimin farkına bile varılmadığına göre soran kişiler çok samimi bir öğrenme isteğine sahip değiller geleneksel olarak soruyorlar çıkarımımı kendimce ispatlıyorum misal;
- nasılsın?
- (biraz duraklayıp) sen?
- bende iyi işte nasıl olsun blablabla
böyle oluyor genelde diyaloglar sadece yakın çevrem yemiyor bunu onlarada mevcut durumu söylüyorum "canım sıkkın" "iyiyim çok şükür" "eh idare eder işte" "standart" "lambadan cin çıksa siktir git diyecek durumdayım" gibi gibi ruh hali yansıtıcıları işte.

lunedor

hah işte böyle uzun ve mantıklı cevaplar bekliyorum.

modlar silmeyin bu cevabımı

dieselsingle2

çok sıkıcı bir soru bu ya. ben fix aptalca şeyler söylüyorum. senden daha iyiyim, iç güveysinden hallice, dünden iyi yarından kötü filan. bazen de kıl kıl bakıyorum bir şey demeden bir daha sormuyorlar. iş yerinde özellikle kıl oluyorum. lan her gün ben rapor mu verecem, belli formalite diye soruyorsun işte. başınla selam ver, merhaba de geç. bak yine sinir oldum.

block

@lunedor +1 bana da çok oluyor şu olay:

ben:abi naber ya ?

karşıdaki:ooo michael naber yaa? yani önemli değil samimi ortamda sırf adetten soruluyor.ve karşıdaki iyiyim demeden o da nasılsın diye bi cevap veriyor. ama samimi bi ortamda değilsek hele ki ciddi bi ortamdaysak; iyiyim teşekkürler sizler nasılsınız cevabı kaçınılamzdır dostum.

michael jackson

farklı olma çabam olmadığı için iyi deyip geçiyorum ben o kadar üstüne kafa yorulacak bi soru değil.

kollaps

@kollaps soruyu iyi okumamışsın sanırım. farklılık temalı değil, samimiyet temalı.

dieselsingle2

gözümsün.

blackmail

arkadaşım, standart diye cevap verdi bi defasında.

rn

Bizim bakkal alıştırdı, "normal" diyorum.

AhmetVural1987

iyi yanları var.

hıkmıkzık
1

mobil görünümden çık