Soruyu iyi sorup herhangibir hususu atlamadan tamamiyle siz değerli ekşiduyuru okurları vasıtasıyla aydınlanmak istiyorum.

1- Yeni sınav sistemine göre eşit ağırlık mezunu olan bir kişi bu bölümü seçebilir mi ?
2-Öss bilgileri uçmuş gitmiş bir kişi yeniden öss'ye hazırlanırsa bu bölümü kazanmak için epey bir kasması gerekir mi ya da iyi bir yer için ne kadar kasar normal bir yer için ne kadar kasar ? Mesela sınavda iyi bir sayısal soru ortalaması tutturması gerekir mi ? Çünkü sayısalı eh işte
3-Bu bölüm mezunları klinik psikoloji almadan psikologluk mertebesine erişebilir mi ?
4-Mezun olunca iş bulma imkanı nasıldır ? Kpss'ye girmek gerekiyor mu ?

 

1. iki sene önce EA idi. değiştirmişlerse halt yemişlerdir ama ksin bilemiyorum.
2. eğer kendine bi program hazırlayıp günde 2-3 saatini bu işe vakfedip çalışırsan neden olmasın, zaten bi çok eski bilgi hatırlama yoluyla geri geliyor genelde (bilime göre de böyle)
3. klinik psikoloji şart değil tabi ki, sosyal psikoloji, deneysel psikoloji vs de seçebiliyorsun. 3. sınıftan itibaren istediğin alana yönelebilirsin.
4. mezun olunca heman bi klinik açabilirsin.. çok fazla formalite vsle de uğraşmıyosun benim bildiğim. kpss de elde ettğin puana göre devlet memuru olabilirsin. ama özelde de işler tıkır.. hımhımm diyerek bi seansta 150 lira cepte.. gerçi belki bi yetimhanede rehberlik uzmanı olursun, biçok kişinin hayatını değiştirirsin belki, kimbilir.. kolay gelsin efenim

smy

1. Evet EA mezunlari icin bu bolum.
2. Sayisal (matematik) yapmazsa olmaz. 30 sorudan en az 20 cikartmasi gerek iki bolumde de.. ki, daha fazlasini yapmasi gerek ama en az 20 diyorum.
3. -
4. Ozel sektorde her turlu is bulunur. Devlette calismaya gerek yok. Ozel sektor herkese yetecek kadar.. tabi kendini gelistirmesini bilen icin.

vita vinum est
1

mobil görünümden çık