kremlin sarayı, kızıl meydan, nazımın mezarı.. başka nereleri görmeden gelmeyim?
hediye votka ve matruşkadan başka ne alınır?
bir de bir kaç güzel ama çok pahalı olmayan votka markası alırsam rahatça gidebilirim.

russki standart isimli vodkadan alabilirsin hem fiyatı uygundur hemde tadı güzeldir. nemirnoff'un farklı aromalı vodkaları da var , onlar da güzeldir.
arbat'a gidebilirsin. bi eski arbat birde yeni arbat var. yeni arbat , eski arbat'ın bir üstündeki cadde ama eski arbat'a gitmeni tavsiye ederim. bizim istiklal caddesinin daha kısa ve birazcık daha darı olanını düşün. kahveciler,cafeler,barlar , hediyelik eşya dükkanları vs var.


taksiye binerken mutlaka pazarlık yapın. 5-10 dolara uzakta olan otelinize de gidebilirsiniz.
duty free dükkanlarından alışveriş yapın rusya'da. oradakiler iyiydi. bu olmazsa kızıl meydana çok yakın ünlü bir sokak var. adını hatırlamadım. bizim istiklale benzer. orada bir arka sokağa girip alışveriş yapabilirsiniz. ucuz olur.
matruşka bebekleri eğlencelidir. sokak satıcılarını tercih edin ve çok ucuza bol bol alın. 20 - 30 dolar bile diyebilirler. 5-7 dolara kadar rahat indirirler.
bir de oradaki yerli kaliteli dükkanlardan kaban, parka tarzı bir şeyler bakabilirsiniz. iyi bir parça almıştım ben.
