Sanırım sorum gayet açık.. Bu güne kadar ne ettiysem ne yaptıysam büfelerde yediğim tostun lezzetine yaklaşamadım.. Aslında tarifini bile aldım hatta coşkun,apikoğlu sucuklarını kullandım ama ne yaptıysam nafile olmuyor kardeşim acaba sorun kullandığımız tost makinesinden mi kaynaklanıyor?

www.erginoks.com.tr

evde güzel tost yapmak için buna benzer bir tost makinesine mi gerek var mutlaka yoksa emektar elektirikli makinemizden de süper işler çıkartabilir miyiz ?

 

bi arkadaşımın dediğine göre zamanlama önemliymiş. ayrıca tost ekmeğinin üzerine düşen ağırlığıda dikkate almak gerekiyormuş.
tabii "muş" yani tam emin değilim..

2day2die

1. ekmek. kesinlikle uno muno gibi markalı ekmek olmayacak. fırınlardakiler de olmuyor. toptancısı kimse, bakkalda markette o tostçuların ekmeklerinden yok kesinlikle. sorup toptancısını öğrenmek ya da bir miktar ekmeği tostçudan satın almak gerekli.

2. makine. evet o makinelerden lazım. tefal'in teflon kaplı kalın dişli ve insan gücüyle bastırma gerektiren ızgarası olmuyor. bu aletin hem dişleri ince ince, hem kendi ağırlığıyla tosta basıyor.

3. kalitesiz ve az malzeme. evde yapınca basıyoruz kaşarı, basıyoruz sucuğu, her iki yanına da yayıyoruz margarini. olmaz. azıcık kaşar, iki dilim sucuk, tek yüze kaşığın tersiyle sürülen az margarin.

kibritsuyu

metro da görmüştüm ben ayvalık tostu ekmeği baya çeşit vardı hatta

thinkbeforedoing

tost makinasi cok onemli. tostu agirligiyla ezip, ekmegi hamurlastirmadan kasarini pisirebilmesi gerekiyor. kardesim kullanmadigi moulinex sandwich isimli makinasini bana verdikten sonra cozdum olayi. ekmek kizariyor, icindekiler delicesine kivaminda pisiyor ama ekmek ayni makinaya ilk koydugum kalinlikta. fazla isininca kendini de kapatiyor alet. oh miss! reklam gibi oldu ama naapim cok memnunum :)

pyro clustic flow

tereyağı.

etna

tost çok yapmıyorum ama sandviç versiyonunda normal domates koyunca güzel olmuyor acı ezme veya kurutulmuş domates kullanınca büfelerdeki tadı fazlasıyla yakalıyorum

joepiscopo
1

mobil görünümden çık