başlık açmıştım ancak cevap alamadım.
bu kıtlıkta alınsa alınsa nerden hangi hdd alınır? 5400-7200 rpm, 300-500 gb hiç farketmez.



 

geçtiğimiz aylarda bi sel baskını mı ne olmuş, hdd fiyatları tavan. benim 170'e aldığım 1 tb haricim şimdi 365 lira.

hjarteblod

(git: www.dealextreme.com)

rojhat

gel beni dinle, kampanyalı ürün alma. hele hdd hiç alma üzülürsün. kampanyalı ürünler o kampanyaya özel olarak üretiliyor. yani fiyat/kalite...

cableguy

ya atmayın gözünüzü seveyim. bu kıtlıkta sel basmış fabrikalarında vatan bilgisayar'ın 2-3 haftada bir yaptığı %25 kampanyasına özel harddisk mi üretiyorlar yani? fabrikada normal üretim sürerken kenarda vatan bilgisayar'ın kampanyalarına özel ikinci kalite üreten başka bir kısım mı var nedir yani olacak iş mi şu dediğiniz?

ha şu olur. kampanyaya özel ürün üretilmez. ama bir seinin ürünü kalitesiz çıkmıştır, bir yerinde bir hata falan vardır, fabrika o ürünleri çöpe atmak yerine daha ucuza piyasaya sürer kampanya diye, olursa öyle olur.

kibritsuyu

dealextreme de 500 gb 2.5" hdd 98 dolar: yani 200 lira. artı gümrük sorunları var derken, olmuyor..

dieselsingle2

atmayın diyen arkadaş acaba bi insanoğlunun durduk yere %25 indirim yapabileceğini mantığına sığdırabiliyormu? ya da bu adamların kar marjı ne ki bu kadar indirim yapabiliyor?

cableguy

kâr marjı yüksek güzel kardeşim. adam 100 liraya aldığı şeyi 200 liraya satıyor mesela (harddisk için söylemiyorum, genel olarak söylüyorum), sonra %25 indirim diyip 150 liraya satınca da hala %50 kar etmiş durumda.

vatan bilgisayar gibi yerler %25 indirim yapınca belki harddiskten fazla bir kâr etmiyordur, hatta belki maliyetine satıyordur ama aynı mağazada %200 kârla sattığı üründen (bilgisayar, televizyon) biraz daha az kâr ederek kampanya ayağına sürüm yaratıp öyle kazanıyordur. zaten kampanya görünce millet ya bilgisayara ya televizyona saldırıyor. adam 1500 liraya aldığı televizyonu normalde 3000 liraya günde 2-3 tane satarken, kampanya yapıp %25 indirimle 2250 liraya günde 20 tane satıyor. hala deli gibi kâr ediyor ve yarattığı sürümle kampanyasız halinden daha çok kazanıyor. bu arada harddisk de indirimli. bedavaya, sıfır kârla gidiyor belki ama bunun yanında çerez kalıyor.

şimdi sen söyle bakalım; uzakdoğu'daki koskoca harddisk fabrikalarının merter'deki konfeksiyon atölyeleri gibi sırf vatan bilgisayar için %25 indirimle satılmalık ikinci kalite harddisk üretmesi gibi bir durumu nasıl açıklıyorsun?

kibritsuyu

şöyle ki;
fabrikalar, sizin de söylediğiniz gibi üretim hatası bulunan ürünleri ve dünya çapında kampanyalı satılacak ürünleri ayrı ayrı gönderiyor olabilirler. sizin söylediğiniz kampanya mantığı doğru. adam diğer ürünlerden kazanıyor. ama üreticiler için durum böyle değil. bu söylediğim 2. kalite ürün olayı sadece indirimli ürünlerde değil. promosyonlu ürünlerde de aynı. gazetelerin kuponla verdiği eşyaları düşünün. toplu sipariş sonuçta. çalıştığım şantiyede vitrifiyeden seramiğe her malzemenin kutusunda xxx konutları yazıyor. etikette değil direkt kutuda. neden? çünkü büyük metrajlı iş. çok fiyat kırarak aldılar ve kendilerini kurtarmak için 2. kalite üretim yapıp bunu gönderiyorlar. en basitinden bataryalardaki krom kaplama kalınlığı piyasada satılanların kalınlığının 1/3 kadar. muslukların tamamı kararmış durumda 1 senelik dairelerin halini görmeniz lazım. (bkz: toki)

cableguy
1

mobil görünümden çık