merhaba millet,

ya bir poster için bende mevcut bir fotoğrafın çözünürlüğünü arttırmam lazım. çok saçma bir olay biliyorum ama var mı böyle bir şey? fotoğraf ölçüleri 338x450 bunu bir programla falan daha iyi bir hale getiremez miyiz acep? ne bileyim işte 50x70 cm boyutlarında bir poster olacak mesela.. fotoğraf örneği yanda...

not: tineye, google hiçbir şey yok...

 

olmuyor o bildigim kadari ile. filmlerde oluyor ama.

jackofalltrades

dpi değeri önemli
fakat ekteki resimde o ölçü baskı çamur olur.
bir ihtimal yardımcı olması açısından şunu araştırmanızı öneririm; (bkz: interpolation)

bir alternatif olarak;
iyi bir yazıcıdan çıktı alıp ve bu çıktıyı drum(tamburlu) tarayıcıda tarayıp ebatı büyütebilirsiniz veya baskı yapan ve işini bilen bir yer size bu konuda yardımcı olabilir.

lunedor

çözünürlük artmaz, azaltılabilir. Ancak boyutu büyütebilirsin o ayrı.

yetkili birine benzeyen abi

photoshoptaki resulation'dan bahsediyosun sanirim

image > image size> resulation

baski icin 300 yapsan yeterlidir

lutah

@lutah sanırım o dediğin özellik sadece boyutunu değiştiriyor. aynısı ifranview da da yapılıyor. ben görüntü kalitesini arttırmaktan bahsettim. yani pixel sayısını arttırma, ne bileyim mesela bir videoyu 360p den 1080p ye yükseltebilmek falan filan gibi... ama kendi kendime akıl, fikir diyorum. böyle bir şey nasıl mümkün olsun ki, ben öyle bir umut sormuştum zaten...

kisa bisey olsun istemistim

interpolation başlığını inceleyiniz komşu piksellerin rengine göre piksel ekleme metodu eğer dpi değerini yükseltirseniz boyutu büyüttüğünüzde bozulma azalır ve digital dünyayı küçümsemeyiniz lütfen :) çoğu şey mümkün zamanımızda, eminim o resimden 50x70 kaliteli sayılabilir bir resim almanız mümkündür.
alternatif metodu(yazdırıp-taratma) ebat büyütme amacıyla kullanmış ve bez baskıda gayet kabuledilebilir bir sonuç almış idim, bilginize.

lunedor
1

mobil görünümden çık