Sorularım(ız) şunlar;
1- Kişiden kişiye göre değişecektir ama akut/ağrılı dönem ortalama ne kadar sürer ?
2- Koruyucu tedbirler hastanın hayat kalitesini ne kadar etkiler ?
3- Sürekli dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?
4- Varis çorabı sürekli giyilmeli midir ?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

öncelikle dvt'ye ne sebep oldu onu öğrenmek lazım. arkadaşının pıhtılaşma ile ilgili bir sorunu mu var, pıhtılaşmaya yatkınlığı mı var, uzun süre hareketsiz mi kaldı, kullandığı herhangi bir ilaç/doğum kontrol hapı gibi bir şey var mı, uzun süre susuz kalmış olabilir mi? bunlar önemli.
akut ağrılı dönem kişiden kişiye değişmektedir. 1 hafta kadar sürer sanırım tahmini olarak. ama kişiden kişiye göre ve trombozun büyüklüğüne göre değişmektedir.
koruyucu tedbirlerin hayat kalitesine etkisi kötüden ziyade iyidir.
sürekli dikkat edilmesi gereken hususlar da yine nedene yöneliktir. eğer pıhtılaşmaya yatkınlık vb. bir şey varsa buna yönelik ilaçlar kullanılabilir, damarlarla ilgili problemlerde varis çorapları yararlı olabilir, eğer ilaçlardan kaynaklıysa ilacın kesilmesi yararlı olabilir, eğer neden hareketsizlikse uzun yol şoförüyse ya da sürekli masabaşı oturarak iş yapıyorsa aralıklarla hareket yapmak ve kanın bacaklarda göllenmesini engellemek yararlıdır.
sonuç itibariyle dvt tehlikeli bir hastalıktır. ölümcül olabilmektedir. etkene yönelik önlemler önemlidir.
bu arada kusura bakmayın saat 2 oldu kafam biraz dağınık. ne yazdığımı tam okuyamadım ama genel olarak bu şekilde.


kalp ve damar cerrahi polikliniğine uğra anlatıır. coumadın unutma en az altı ay kullanaxak bu önemli varis çorabı soğuk uygulaama akut dvt için iidir akutsa subcutan koagulanlar sonrası coumadin inr 2-2.5 arlığında tuutlacak unutma hastanın öyküsü sorgulanacak pte anlatılacak ama bjurda olmaz sen en iyisi kdc pol. uğra


Coumadin son derece ihtiyatla kullanman gereken bi ilaç. INR takibi yapayım filan derken hooop birden kanamayla karşılaşırsın. "Therapeutic window"u son derece dar bir ilaçtır. Yani etkili olduğu doz ile doz aşımı arasında yarım tık mesafe vardır. Çeyrekle mi başlarsın, yarımla mı başlarsın, doktorundan iyi öğren ve çok ihtiyatla kullan. (Arkadaşın kullansın yani).
