selamlar,

bakım ve birlikte yaşama açılarından bakacak olursak hangisinin dezavantajı / avantajı vardır diğerine göre? bilmemiz, dikkat etmemiz gereken püf noktaları nelerdir (cinsiyet farklılığı açısından)? bir de köpek sahibi kullanıcıların önerilerini beklemekteyim sorumu daha detaylı aydınlatacak şekilde.

şimdiden teşekkürler.

edit: bu arada farkeder mi bilmiyorum ama küçük ırklar için daha çok merak ediyorum.

 

çok belirgin bir fark yok. erkek köpek alanını işaretleyeceğim diye sağa sola işeyebiliyor. dişi köpek ise kısırlaştırılmadıysa adet görüyor. dişi köpek daha kolay bence kısırlaştırılacaksa elbette.

ozdek

dişi köpek yavrumuz vardı. 2. yılında mı ne adet görmeye başladı. sağda solda bikaç damla kan şeklinde. dişi olacaksa bu duruma hazır olman lazım. erkek köpek kadına dişi köpek erkeğe düşkündür durumu biraz var gibi. ama neticede vereceğin sevgiyle ilgili onun sana olan yaklaşımı. dişi köpekte bi de hamilelik durumu var ki o zaman yavruları güvenilir ellere bırakma yükümlüğün var.

jimicik

merhaba, öncelikle kesinlikle erkek de olsa, dişi de olsa kısırlaştırman bir anlamda şart. hem türkiye şartlarındaki sahipsiz kedi ve köpeklerin durumu, sahiplenilseler bile insanların çok kolay sıkılıp, bir köşeye bırakabilmeleri vb gibi şeyler de bunda bir etken.

özellikle erkek köpeklerde kısırlaştırılmadığı için ileri yaşlarda hormonlara bağlı bir takım rahatsızlıklar ve prostat kanseri görülebiliyor. özellikle de safkan dediğimiz cins köpeklerde. (çünkü cinsler daha hassas ve hastalıklara genetik anlamda daha açık olabiliyor. bizdeki akraba evliliği gibi düşün). yani onun sağlığı için de kısırlaştırma bir yerde gerekli bir şey.

bunun dışında dişi köpekler biraz daha uysal olabiliyorlar, böyle bir gerçek var. ama her köpeğin de kendine has bir karakteri var elbette. onun dışında konuşuyorum. zaten üste de arkadaşlar yazmış diğer ayrıntıları.

13 yaşında erkek bir golden retriever sahibiyim ve aktif olarak sokak hayvanları için uğraş veriyorum.

blatta hiberna

kendi gözlemlerime dayanarak, dişi köpekler evin etrafından gelen geçene manyak gibi havlamaya daha yatkın. muhtemelen eğitimle atlatılabilecek bir durumdur ama daha cazgır oluyorlar işte.

r_u_h
1

mobil görünümden çık