geçmez ki, zehirin çürüme ihtimali yok. içerisindeki toksik maddeler uçucuysa zamanla zehirlilik oranı düşer ama.
daha az zehirli olur, özelliği yada etken maddesinin özelliğini kaybeder diye düşünüyorum.
daha zehirli olmaz diye sallıyorum.
daha az zehirli olmali
ne tür bir zehirden bahsediyoruz. zamanla daha etkili bi hale de gelebilir. daha az zararlı bi hale de gelebilir. hiç bir değişime uğramadan da kalabilir. binbir çeşit zehir var hepsinin özellikleri farklı.
bulunduğu ortama göre değişiklik gösterir bu durum.
zehrin türü vs demeden mantıken bakarsak bir ürünün son kullanma tarihi, o tarihten sonra kalitesinin düşeceğini veya asıl işlevini yerine getiremeyeceğini belirtir. yani skt'si geçen bir gıda, besleme işlevini yerine getiremeyip tam tersine bünyeye zarar verecektir.
bu nedenle de bir zehirin tarihinin geçmesi onun etkisini artırmamalı, düşürmelidir. anca şöyle olabilir, aldığınız fare zehri havaya karışıp etraftaki insanları da zehirleyebilir. böylece etkisi artmış olur ama yine de, asıl işlevi olan sadece fareleri zehirleme işlevinden uzaklaşmış olacaktır.
tek cümlede toparlanacak şeyi uzun uzun yazdım ama bir de toplumsal mesaj vereyim. 1000de bir ihtimal dahi olsa sağlığa zarar verecek şeylerden uzak duralım, skt'si geçen ürünleri tüketmeyelim. çocuklar da -tarihi geçmemiş- şeker yiyebilsinler.