yönetmen verir. fakat aynı plandan birkac kez cekıldıgı ıcın goruntu yonetmenı farklı seyler de yapabılır. kurguda ıse yarar.
oyle degnekci gibi gel gel yaparak cekim yapilmaz. set hazirlanirken zaten ne plan cekilecegi de bellidir. kameraman, var ise kamera asistanlari, goruntu yonetmeni ve yonetmen bunun testini yaparlar ve olur. genelde zoom yapilmaz veya diger hareketler de rastgele degildir. herkes nerede ne olacagini onceden cok iyi bilir.
ayrica filmde olan herseyden yonetmen sorumludur. eger yonetmenin istedigi sey mumkunu olmayan bir seyse kameraman ve goruntu yonetmeniyle konusulur anlatilmak istenen seye yakin ya da ayni anlami karsilayan birsey bulunur ve uygulanir.
kısaca şöyle söyliyim, yönetmen kafasında ki sahneyi ve çekimi görüntü yönetmenine anlatır,mucizeyi de görüntü yönetmeni gerçekleştirir. Bütün kamera hareketlerinden efektif olarka kendisi sorumludur. ama set kontrolü bütünüyle yönetmendedir.
tabii ki genelde yönetmen karar verir. ancak setine göre de değişebilir. mesela bir sit-com'da görüntü yönetmeni daha fazla olmak üzere yönetmenle birlikte hareket edebilir. ya da bant çekilen bir stüdyo programında resim seçici bile bu işi yapabilir. yerine göre bazı sahneleri yardımcı yönetmen bile çeker. ancak çoğunlukla setin her tarafında hakim yönetmendir.