[q]
(5) 

Hazır Pizza

delikan76 #346426
Birader bu burada sorulur mu git google'a bak, üzerini oku falan diyebilirsiniz ama kazın ayağı öyle değil.

Şimdi sorun olabildiğince güzel hazır dondurulmuş pizza yapmak. En iyisi hangisi falan demiyorum o başka konu.

Mikrodalga yazıyor üstünde, böyle lastik gibi iğrenç bir şey oluyor hamuru, üzerinden kaşarlar eriyip akıyor alttaki tabağın üzerine falan rezil bir şey. Fırına atsan ya üstten kavruluyor, ya alttan yanıyor ya da içi çiğ vesaire...

Ben bu hazır pizza işini beceremedim. Bilgisi tecrübesi olan, püf noktası bilen arkadaş var mıdır?

Demiyorum ki böyle süper pizza peşindeyim. Azıcık yenebilir olsun yeter. Yaptıklarım hep leş, hep leş amk.

 

yok hacı ya hiç gerek yok oyle triplere,yaglı kagıdı sar tepsiye at hemen fırına,içi pişmiyosa mesela 200 derecede 10 dk diyosa 150 derecede 15 dk pişir boylece kavrulmaz içide pişer

GibsonRules

MIkrodalga ile olmuyor malesef pek, en guzeli normal firin. Biraz daha dusuk derece biraz daha uzun sureye ben de katiliyorum.

crown

en güzeli ağır olarak pişmesi fırında. Mikrodalgada 3 dakika kadar pişirip sonra bir süre soğumaya bıraktıktan sonra yemek en iyisi

bonjurkes

buzluktan cikardiktan sonra 5 dakika defrostta cozun+hafif isitin. ustune 3-4 dakika civari orta-ust arasi gucte pisirin.

dakikalar firinin yeniligine ve gucune gore degisebilir zamanla tutturursunuz ama benim mantik once cozerek isitip sonra yuklenmek.

modlar bu benim feykim silebilirsiniz

ben normal fırını 220 derecede 10 dakika ısıtırken pizzayı da çıkartıyorum. o esnada üstüne malzeme ekleyeceksem onları hazırlayıp ekliyorum. sonra orta yükseklikte 10-15 dakika pişiriyorum. açıyorum bakıyorum, eğer pişmiş gözüküyorsa ya en tepeye çıkartıp ya da sıcaklığı kökleyip bir 2-3 dakika daha bırakıyorum, en üstte ne varsa artık kaşar sucuk bilmemne iyice kızarıyor, kenarlar çıtırlaşıyor, sonra yumuluyorum.

thejester
1

mobil görünümden çık