İyice bıktım valla ya.

İnsanlar bilmedikleri şeylere neden cevap verirler ? Neden kendilerini cevap vermeye zorunlu hissederler ? Duyuruda da görüyorum böyle insanları. Afedersiniz baldan boka kadar herşeye cevap veriyorlar. Soruyu bile tam anlamadan hemde.

Ayrıca arkadaş çevremde de böyle kişiler var. A'dan Z'ye kadar herşeyi bildiğini iddia edip, her soruya cevap veren aynı zamanda arada bir yanılan insanlara ne denir ? Bu bir hastalık mıdır ?

 

eziklik duygularını örtbas etmek için olabilir mi?

Rawkon

degildir.bende de bunun bir diger turevi var:sorulmadıgı halde extra bilgi vermek.genelde insan denen tur kendini ovmek icin yapıyo.ego kusması .

efendilik dizboyu

hacı kimsenin bir şey ispat etme derdi olduğunu düşünmüyorum ,karşınızdaki sizi adam yerine koyup , bilgisi çerçecesinde yardımcı olmaya çalışıyordur yoksa siklemeyip pekala hayatına devam edebilir. bilgi dediğimiz şey nesnel gerçekliğe dayanmıyor ki içerisinde doğrusu da var yanlışı da .. bu yüzden illaki cevaplanan konuların bir kısmı yanlış olabilir. mutlak dogru bilgiyi google da sunmaz size , dogru ve yanlıs kısımları sizin ayırt etmeniz gerekir çevredeki verileri toplayıp derledikten sonra. sizinkisi armut piş ağzıma düş .. hep doğru olsun hep ihtiyaç duyduğumda biri net bir şekilde söylesin. yok öyle bi dünya , gerçek dünya ile yüzleşin ..

bir de iç sesiniz olayım kötü olan ( sen oturup araştırma çevrenden hazır bilgi bekle sonrada vay efendim bilmiyomuş herşeye cevap veriyomuş , e muhterem şakirt kardeşim demezler mi adama otur kendin araştır o zaman tarak ağzı aç kitabı mevzuatı otur sen çıkar bilgiyi. yok efendi böyle bir zerseniş türü , hem hazır bilgi bekle hem de yardımcı olan kişiyi farklı şeylerle itham et.. bakın talep eden sizsiniz , eylemi başlatan da sizsiniz gelecek herşeyi peşinen kabul ediyorsunuz , sonrasında mızmızlanmak kendi kendinize koyduğunuz anlaşmayı bozmaktır. çevrenizde bu tarj kişiler varsa bir kez kendisine cevap vermenizi istemediğinizi söylemeniz yeter de artar , kimse sizi zorla bilgi manyağı yapma derdinde değildir eminim. )

kennym

@Kennym: Soruyu sen de anlayamamışsın ve cevap vermişsin. Bu tür insanlara ne denir ? Anlattığım durum hastalık mı değil mi ?

insanlik icin buyuk bir adim

bazı insanların baldan boka kadar her şey hakkında bilgi verebilecek kadar bilgi ve/veya tecrübesinin olması seni niye rahatsız ediyor, bence öncelikle buna cevap bulmalısın. bu bilgilerin yanlış olduğuna kanaat getirecek kadar her şeyi biliyorsan zaten tamamen bir çelişki içinde olmuyor musun?

ha bir de, kimse mutlak doğru budur diye cevap vermiyor çoğu soruya, benim bildiğim budur diye cevap veriyor, bir nevi fikir teatisi yapılıyor, belki de asıl doğru veya yararlı cevaba gidecek yola doğru bir adım atılmasına yardımcı oluyor. bunun nesi kötü, rahatsız edici. anlayamadım açıkçası.

edit: madem illa ki seni rahatsız edecek cevaplara soruyu anlamamış yine de cevap yazmışsın yazacaksın, sorduğuna cevap vereyim; bence hastalık değil, tamamen yardımlaşma içgüdüsü. zararsız. asıl hastalıklı olan bundan bile bir artniyet, bir olumsuzluk çıkaran insanlar olsa gerek.

in vino veritas

@in vino veritas: Beni rahatsız ediyor çünkü yardımdan çok zararı dokunuyor cevapların.

Ya x sen bunu biliyor musun ? diye sorduğumda biliyorum veya bilmiyorum cevabı gelmiyor bile. Soruya verilen yanıtların bir kısmı yanlış oluyor. Soruyu sorduğum kişi bilmiyorum dese gidip başka bir yerden araştırıp daha güvenilir bir cevap bulabileceğim halde kandırılmış hissediyorum kendimi.

Benim bildiğim budur diye cevap veren de görmedim. Bu böyledir diye cevap veriyorlar genelde.

Hani hep derler ya, "Türk insanı teknik direktördür","Türk insanı başbakandır","Türk insanı tesisatçıdır" bu onun gibi bir durum galiba. Ben cevabımı bulduğuma inanıyorum.

Egoyla alakalı.

insanlik icin buyuk bir adim

@insanlik icin buyuk bir adim aga bak esas sorun sende oldugu gayet acık. insanlar her cumlelerine bildigim kadarıyla diyerek mi baslamalı ? yoksa soyledigi hersey zaten o kisinin bildigi mi kabul etmeliyiz ? acık ve net olarak kaynak belirtmedigi surece kişinin soyledıgı seyler kendı dusunceleridir. dogru yada yanlıs olarak degerlendirilemez , kime gore neye gore dogru ? kisi aklındaki bilgiyi seninle paylasıyor yanlıs oldugunu düşünse zaten seninle paylasmaz. dogru oldugunu dusunuyor. kaynak belirtse dahi bize düşen kaynagın dogrulugunu sorgulamak ve bu sorgulama sonrası kendı kararımıza gore dogru yada yanlıs kabul etmek.
sorunu okudum ve gayet net bir cevap yazdım , senin tarzında cevap vereyim yazdıklarımı dahi okumamıs ve anlamamıssın. bu bir hastalık degil olağan (normal) bir durum. asıl sorgulanması gereken şey kişiler neden herşeyi hazır olarak sunulmasını bekliyor , hadi bekledin neden şikayet ediyorsun ? ne emek harcadında sana verilen bilginin gercekligine dert yanıyorsun. sana yanlıs bilgi veren kişilerin yanlıs oldugunu nasıl biliyorsun ? e yanlıs oldugunu biliyorsan sana düşen görev bu bilginin yanlıs oldugunu arkadasınla paylasıp zihnindeki hatalı bilgileri düzeltmesini saglamak. kişi ısrarla yanlısını düzeltmiyorsa dogru bilgiyi ögrenmesine karsın işte o zaman bir sorun olduğunu söyleyebilirsin.

kennym
1

mobil görünümden çık