Emekli bir öğretmen çocuğunun özel üniversitede burslu okumasının avantaj ve dezavantajları




 

hangi özel üniversite olduğu sorusu da bu soru kadar mühim.

siradan bir adam

(siradan bir adam)++

phanax

genel olarak şunu söyleyebilirim ki, not ortalamanı çok yüksek tutman ve bunun içinde her haftan vize haftasıymış gibi çalışman lazım. o bursu kaybetmek çok koyuyor adama.

elbette hangi üniversite olduğu da önemli.

klassno

bursu kaybetmemek için ; çalışmak,çalışmak,çalışmak...

neo

derslerden kalınca ya da ortalama düşük olunca burs elden gidiyorsa bunun stresi büyük dezavantaj. buna dersleri umursamayan öğrenci kitlesi ile arkadaş olmanın getirdiği arada kalma durumunu da ekleyin.

özel üniversite öğrencilerinin umursamadığı, o nedenle rahatlıkla size kalacak bir çok imkan, kariyer yolu vs ise büyük avantaj. aradan sıyrılmak kolay.

dave87

Hangi vakıf üniversitesine gittiğine göre değişir. Değişmekle kalmaz, çok değişir. Vakıf üniversitelerinin iyisi devlet üniversitelerine göre akademik anlamda çok çok üstün, kötüsü de yüksek dersane formatında.

Bence şu an Türkiye'de gidilebilecek 4-5 vakıf üniversitesi var, bazılarının geneli kötü olmakla beraber iyi bölümleri olduğunu düşünürsek sayı en fazla 7-8 eder. Sorunuz çok genel olmuş, hangi bölüm, hangi şehir, öğrencinin hedefleri ne, beklentileri ne?

Bu arada çoğu vakıf üniversitesi artık nota bağlı olarak burs kesmiyor, bunu da belirtelim. Örneğin; Bilkent 7 sene, TOBB 5,5 sene boyunca nota bakmaksızın burs sağlıyor.

Lethe

Sosyal yönden ezilirmiyim falan mı demek istiyorsun anlamadım ama elbette elit bir kesim vardır özellerde onun dışında gayette memur çocuklarıda okuyabiliyor

funkyfun

Evet sosyal yönden ezilir miyim ? istanbul'daki herhangi bir vakıf üniversitesi. Gariban bir kürt genci neler yapabilir oralarda?

rojhat
1

mobil görünümden çık