Merhabalar.

İlk defa bir kedi edindik, 12 yaşında, Ankara kedisi. Yeni ortamına uyum sağlayamadı sanırım, geldiği günden beri (üç gün) gardırobun tepesinde yaşıyor. Sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için aşağı iniyor. Böyle korkar gibi bir hali yok, aşağıdayken kendisini sevmemize de biraz izin veriyor ama sonra yine yukarı çıkıyor.

Şimdilik ses çıkarmıyoruz ama bir yatak ihtiyacı var sanırım.

Ne önerirsiniz?

 

3 gün olmuş daha. biraz alışmasını, size güven duymasını ve evi benimsemesini bekleyin. bir ayı bulacaktır alışması...

vejeteryanvampir

canı sıkılıp oyun isteyince iner aşağı. zaten 12 yaşında demişsiniz. aşırı hareketli bir hayvan olmayacaktır. aşağı indiğinde kendini sevdiriyor madem yavaş yavaş sevme süresini uzatmaya çalışın. belki de sadece yüksek yerleri seven bir hayvandır ki kedilerin çoğu yüksekte olmaya bayılır :)

kedili madam

kesinlikle henüz alışmamış. dert etmeyuin. bi de eski yaşantısını öğrenin. belki gerçekten yüksek seviyordur. eskiden sık sık yattığı yere benzer yer arıyordur. canım benim ya. üzüldüm. mümkünse merdiven ile çıkıp hizasına gidin ve orada sevin uyuklarken. tabi tepki göstermiyorsa. ama böyle yapınca uzaklaşıyorsa zorlamayın. indiğinde ilgi gösterin yeterli. bi de sıcak soğuk konularına bakın. sıcak hava yukarı çıkar biliyorsunuz. o da belki orayı ılık bulmuştur. başka sıcak bir yer ayarlarsanız (derdi buysa) oraya da gelebilir. yaşlı bir kedi. (insan yaşında 65 oluyor) sıcak daha çok sevecektir.

ben smyrna

eski sahibi neden bıraktı?
bi de eğer sizden huzursuz değilse bırakın orada uyusun. çünkü illa sizin yanınızada veya köpekler gibi sepet/yastık üstünde falan uyumaz kediler. hatta pek umursamaz da. boyoz 1 ay dolabın tepesinde içinde kablo dolu kolinin içinde kabloların üstünde yattı. üstelik kablolar karman çorman. yani konfor dertleri yok. :)

ben smyrna

benimki farklı bir eve geçtiğimizde günlerce koltuğun altından çıkmadı. yani bırakın sahip değiştirmeyi bir tek mekan değişti. hiç ortaya çıkmıyordu, mecburen çıkınca da karnı yere yapışık kafasını eğerek yürüyordu, işini halledip kuytuya dönüyordu falan. sonra alıştı işte tozunu attırıyor ortalığın yine :) bekleyin, alışacaktır.

quasiromantic

bende bizimkini zorla kucagıma alıyorum sevıyorum, oda kendini sevdiriyor gıdısını ve basının üstünü masaj yapar gibi okşa hoşuna gider dahada sevdirir kendini.

Bysb

Eski sahibi hamile olduğu için evde kedi istememişler, sonra arkadaşıma vermiş, o da bakamadı, birine vermeyi düşünüyordu, eşimin iş yerine aldık.

Sıcak konusunda sorun yok bence, merkezi sistemli bir yerde. Kaloriferin önüne minder koydum, şimdilik gelmedi oraya.

Bir yatak veya minder yapayım diyorum. Dışarıdan hazır yataklardan mı almalıyım? Ve onu yeni yatağa/mindere nasıl alıştırabilirim? Kendisi keşfeder mi?

samterk

ayak altı olmayan bir yere koyun, bir iki kere siz götürüp koyun içine, benimserse ne ala. baktınız gitmiyor, gittiği yerleri izleyip genelde nerede yatmayı seviyorsa oraya koyarsınız.

quasiromantic
1

mobil görünümden çık