merhaba. öncelikle garnitürün ne olduğunu daha önce tam olarak bilmiyordum. patatesli bezelye şeklinde biliyordum. evde tek olduğum için kendi kendime yemek yapmayı planlıyorum. kavanozda garnitür aldım. internette araştırdım, fakat sebzeler pişebileceği miktar kadar suyla 1-2 dk. kaynatılır şeklinde başlıyor. ama ben sebze falan istemiyorum. sadece bütün kavanozu pişirip yemek istiyorum. nasıl pişirip yiyebilirim? usülü nedir? zor bir şeyse boşuna ziyan olmasın.

bir bebeğe anlatır gibi anlatabilir misiniz?


 

bir tencereye biraz yağ koyun eğer elinizde varsa tavuk etini alın (fileto yani göğüs eti)küp küp doğrayın, etler hafif pembeleştikten sonra ardından 1 tane orta boy soğan doğrayın oda pembeleşsin,sonra 1 yemek kaşığı kadar salça ekleyin salça da kavrulana kadar 3-4 dk karıştırın,kavanozdaki garnitürü ekleyin,1 çay bardağı su ve damak tadınıza göre tuz da ekleyin 5 dk kaynasın,ocaktan alın.basit bir yöntem.
afiyet olsun

duende

evde bahsettiğiniz tavuk eti yok. bir de ne kadar biraz yağ konulur? elimin ayarı yok. az geldi görüyorum dolduruyorum. çay bardağı ya da yemek kaşığı ile tarif ederseniz iyi olur.

eternal_soul

500 gramlık kavanoz ise 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. margarin kullanıyorsanız 1 yemek kaşığı yeterlidir. 250 gramlık kavanoz ise bu miktarların yarısını kullanın. etiniz ya da tavuğunuz yoksa çeşnilendirmek için yemeğe son olarak ekleyeceğiniz bir tutam kekik yemeğinizin tadına çok şey katar. soğanların kavrulması esnasında ekleyeceğiniz yine bir kimyon hoş olabilir, tavsiye edilir.

freigeist

3 yemek kaşığı koysaniz yeterli tavuk eti olmasa da olur bol garnitürlü olur: )
tuzu da belirteyim o zaman kendi damağıma göre olucak ama yarım tatlı kaşığı silme (yani kaşık dolu dolu olmayacak düz olacak.hoş az gelirse zaten eklersiniz ama ben de eklemek istedim)

duende
1

mobil görünümden çık